Institucions

El papa Francesc rep a Xavier Espot

El cap de Govern ha tingut una audiència privada amb el Sant Pare aquest matí

Xavier Espot amb el papa FrancescSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El papa Francesc ha rebut aquest matí en audiència privada al cap de Govern, Xavier Espot, a la Santa Seu. La trobada ha servit per tractar les polítiques sanitàries i de reactivació econòmica i la situació creada per la pandèmia i dels reptes de futur per al país, segons ha informat l'executiu en un comunicat.

El cap de Govern i el Papa han parlat de la col·laboració amb la Comunitat de Sant'Egidio que ha portat a Andorra tres famílies de refugiats sirians i Espot ha exposat al Sant Pare que es treballa per poder acollir dues famílies més. I també han comentat les polítiques de lluita contra el canvi climàtic que aplica el Principat i l'aposta per l'educació per al desenvolupament sostenible i Espot ha insistit en el compromís del país amb "continuar reforçant el multilateralisme renovat i més efectiu que permeti una actuació concertada entre els Estats per reduir les desigualtats i la bretxa que ha accentuat la pandèmia", segons recull el comunicat. I "ha reiterat la voluntat de rebre al Sant Pare en visita oficial a Andorra".

L'estada de Xavier Espot al Vaticà ha continuat amb una trobada acompanyat de l'ambaixador d'Andorra prop de la Santa Seu, Carles Álvarez Marfany, amb el secretari d'Estat de la Santa Seu, el cardenal Pietro Parolin, i el secretari per a les Relacions amb els Estats, monsenyor Paul Richard Gallagher, per abordar l'actualitat política i socioeconòmica i la cooperació entre Andorra i la Santa Seu en diversos àmbits. La reunió ha servit per compartir els reptes dels petits Estats i s'ha posat sobre la taula "la possibilitat de teixir una aliança des de la perspectiva dels petits Estats i treballar conjuntament en accions que impulsin els compromisos adquirits en la passada COP26", la conferència del clima celebrada a Glasgow.

tracking