andorra-la seu

Montmantell i Nadal faran el servei de bus a l'aeroport

Economia garanteix el transport dels passatgers amb autobusos de Nadal i Montmantell

El ministre d'Economia, Jordi Gallardo, a les instal·lacions de l'aeroport.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Autocars Nadal i Montmantell seran les dues empreses que faran el servei de transport entre l’aeroport d’Andorra-la Seu i el Principat els dies que hi hagi previstos l’aterrament i enlairament de vols. Així ho va confirmar el secretari d’Estat d’Economia, Eric Bartolomé, el qual va indicar que la voluntat de l’executiu és “garantir que hi hagi el servei coincidint amb l’arribada dels vols”. Aquestes dues empreses són les úniques que s’han interessat per fer, de moment, el servei, fet que ha facilitat l’agilitat de l’adjudicació. En cas d’haver-hi més empreses interessades el Govern s’hauria vist obligat a publicar un concurs públic. De moment hi haurà un servei d’anada i tornada des d’Andorra fins a l’aeroport divendres i diumenge. No obstant això, segons va indicar el secretari d’Estat, aquesta adjudicació resta pendent de l’autorització espanyola al tractar-se d’una línia internacional. Segons fonts d’Economia, la idea inicial és tancar l’acord amb les dues empreses de transport una vegada es tingui aquest vistiplau de Madrid. No obstant, si no arriba abans de divendres, data del primer vol, el que s’autoritzarà serà un servei discrecional específic per a cada vol fins que es pugui signar l’acord definitiu. En aquest sentit, l’acord se signarà per un any en paral·lel a la concessió de què disposa Air Nostrum, segons indiquen les mateixes fonts. A més, una de les característiques de l’acord serà l’adaptabilitat del servei al nombre de passatgers.

Sobre si l’executiu es planteja alguna ajuda, el secretari d’Estat d’Economia, Eric Bartolomé, apunta que “no està prevista cap ajuda, però la voluntat nostra és garantir el servei durant la vigència de l’acord”, tot i que es buscaria una solució “si les companyies menifestessin dificultats”.

DATES

Divendres 17/12

El proper divendres aterrarà des de Madrid el primer vol operat per Air Nostrum i que connecta la capital d’Espanya amb el Principat.

Diumenge 19/12

El primer cicle de vols es completa diumenge amb un vol d’anada i un de tornada entre Andorra i l’aeroport de Barajas.

Desembre de 2022

La concessió d’Air Nostrum per operar aquests vols té una durada d’un any, tot i que es prorrogarà per un any més si així s’acorda.

tracking