rEPORTATGE

'Llana negra' a gran pantalla

El segon curtmetratge de la realitzadora i actriu Elisabet Terri es va projectar per primera vegada al Principat aquest dimecres al teatre Les Fontetes.

L'actriu Íngrid Rubio en un fotograma del curtmetratge.imminent films - fishcorb

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ho volíem fer a la Massana perquè està rodat al Coll de la Botella”, explicava Elisabet Terri. De la mateixa manera que la cineasta va tenir clar des d’un bon principi que les muntanyes d’Arinsal serien l’escenari del seu segon curtmetratge, també ho va ser el lloc de l’estrena al Principat. Aquest dimecres passat el teatre de Les Fontetes de la Massana acollia a les 20 hores la projecció de Llana negra, el darrer treball de la realitzadora, actriu i guionista Elisabet Terri. “És el primer cop que es veia a Andorra. Jo crec que ha agradat”, s’atrevia a aventurar la productora d’Imminent Films mentre celebrava que havia assistit bastanta gent a l’estrena, entre ells, la ministra de cultura Sílvia Riva i membres en representació del comú massanenc. L’acte també va acollir les projeccions d’altres curtmetratges com Under the ice, d’Álvaro Rodríguez Arenya, Estatua de sal de Marc Comardons, FOUR FLAGS - Don't get it wrong, de David Moreno i Persefone - Merkabah, de Citric.

Llana negra, que relata la història de retrobament de dues germanes –la Bruna i la Noa–, es va estrenar en el marc del Cerdanya Film Festival aquest passat juliol, on va tenir molt bona rebuda per part del públic present. Des d’aquell moment, el curtmetratge ha anat circulant per diversos festivals d’arreu on ha estat seleccionat i on també ha estat guardonat amb diversos premis, el darrer dels quals va ser el Premi de la Crítica del Port Blair International Film Festival, que es va anunciar aquest mateix dijous. Per altra banda, el Festival de Cine de Girona va premiar Íngrid Rubio amb la categoria de Millor Interpretació de la mateixa manera que el Festival Sant Andreu de la Barca, que la va reconèixer amb la categoria de Millor Actriu. “El personatge anava per ella”, reconeixia aquest juliol Terri. “Estic encantada. Com a persona és genial”, afegia.

De moment Llana negra acumula 18 seleccions i 3 premis en diversos festivals, fins i tot un que va tenir lloc a l’Índia, el Port Blair International Festival. “Encara li queda mig any de circuit en festivals”, celebrava la directora en relació amb el recorregut del projecte. El curtmetratge Llana negra és una coproducció entre la productora andorrana Imminent Films i la barcelonina Fishcorb Films que neix després de Vesania, la primera producció on Terri es va estrenar com a directora, un projecte molt diferent rodat en blanc i negre en escenaris interiors i més aviat claustrofòbics.

COMENÇA EL CICLE DE PROJECCIONS AL PAÍS

El Teatre Les Fontetes de la Massana va acollir aquest dimecres a les 20 h la primera representació del curtmetratge, que es va emmarcar dins del cicle La cultura no s’atura. L’acte va encetar un cicle de projeccions que durà el projecte Llana negra a diversos espais del Principat. En aquest sentit, la primera parròquia que acollirà la visualització del curtmetratge serà Encamp el dia 7 de gener i posteriorment es podrà veure a Ordino el 2 de febrer. “L’últim lloc on projectarem Llana negra serà als cinemes Illa Carlemany el 17 de febrer”, concretava Terri mentre celebrava –sense menystenir els altres espais– que es podrà gaudir del projecte en una pantalla que ofereix una gran qualitat visual.

tracking