conflicte resolt

El forfet extraescolar es posarà a la venda dimarts un cop tancat l'acord

El Govern i Ski Andorra signaran dilluns el conveni, per un any, i que mantindrà les condicions del de la temporada anterior

Ski Andorra posarà a la venda el forfet per als escolars i universitaris a partir de dimarts.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest cap de setmana totes les estacions ja oferiran forfets gratuïts per als menors de 18 anys i els universitaris del país. Serà la primera constatació del desbloqueig de l’acord sobre el forfet extraescolar i l’esquí escolar que es va materialitzar dijous en una reunió interna de Ski Andorra i que la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, va explicar ahir que es formalitzarà dilluns amb la signatura del conveni entre el Govern i l’entitat que aplega els camps de neu. La posada a la venda del forfet extraescolar, però, sera imminent i s’espera a partir de dimarts que ve. També dilluns, va assenyalar Vilarrubla, el Consell de Ministres es reunirà de manera extraordinària per aprovar les subvencions que s’atorgaran als diferents forfets i posteriortment es publicarà al BOPA el preu de venda final. Per tant, seguint aquests terminis el dimarts vinent dia 14 Ski Andorra ja hauria de vendre els tiquets pels canals habituals. Una comercialització que arriba amb la temporada de neu ja començada, un fet completament inusual.

L’acord que se signarà dilluns tindrà vigència per aquesta temporada i els termes no han de diferir gaire de les campanyes anteriors perquè, de fet, el darrer conveni rubricat entre l’administració central i les estacions encara tenia vigència per quatre anys i aquesta temporada 2021/2022 n’era la darrera. La denúncia, però, va bloquejar-lo fins que dijous el conseller delegat de Saetde, Joan Viladomat, va comunicar a la resta d’integrants de Ski Andorra que finalment faria part de l’acord. Els motius del canvi de posicionament no ha transcendit però en qualsevol cas la titular d’Educació va congratular-se que s’hagi desencallat l’acord fruit “del convenciment de totes les parts que signar aquest conveni era beneficiós sobretot per als escolars i que no perjudicava ningú”.

El conveni marca el preu dels forfets d’esquí escolar diari i de l’hora de monitor per alumne en el cas de l’activitat que es du a terme durant les setmanes lectives i també el dels forfets extraescolars, l’universitari i d’acompanyant. Els dos primers destinats a escolars i estudiants d’ensenyament superior del país per tal que puguin esquiar a les estacions a un preu més avantatjós en el seu temps lliure. El d’acompanyant també és un forfet més econòmic per a les persones que fan de suport als alumnes en l’esquí escolar. Serà l’any que ve quan s’haurà de renegociar molt més a fons el contingut del conveni, un cop caduqui.

Els antecedents

La negativa de Saetde a sumar-se a l’acord pel conflicte que manté amb el Govern per la concessió del refugi de l’Illa va provocar que es busqués una solució temporal i d’urgència per part dels altres dos actors de l’esquí, EMAP (Vallnord-Pal Arinsal) i Ensisa (Soldeu-el Tarter), que han estat facilitant forfets diaris de franc a menors de 18 anys i estudiants universitaris des que va arrencar la temporada. Aquest cap de setmana ja s’hi sumen també Pas de la Casa-Grau Roig i Ordino-Arcalís. Tal com va recordar el Govern, per gaudir d’aquesta invitació s’ha de presentar a les taquilles un document acreditatiu.

tracking