Els menors entre 5 i 11 anys s'han de cribrar per a les extraescolars

La mesura s’aplica a partir de dilluns i s’uneix als tests obligatoris per al menjador

La ministra d'Educació, Ester Vilarrubla.Ferran Goya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’alumnat de primera ensenyança que faci qualsevol activitat extraescolar, ja siguin organitzades per acadèmies privades, entitats esportives o culturals o els comuns, també s’haurà de fer el doble cribratge setmanal obligatori. La mesura s’aplicarà a partir del dilluns i afecta tot l’alumnat entre els 5 i els 11 anys. Així ho va afirmar la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, en què va prendre part amb el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. Vilarrubla va comparèixer per esvair els dubtes que havia provocat l’anunci de les noves mesures dimarts passat. Les dues proves d’antígens setmanals afecten, doncs, el menjador escolar i quasevol tipus d’activitat extraescolar. Les proves es podran fer a les escoles però també als stoplabs instal·lats a les parròquies, així com si es fan en un laboratori privat. Els menors que hagin passat la malaltia en els darrers sis mesos estan exempts d’aquestes mesures i des del Govern es va indicar que per a acreditar aquesta situació es requerirà una declaració responsable signada pels pares.

En aquest sentit, el Govern va informar ahir que l’alumnat a qui es va fer un cribratge aquesta setmana, el dilluns 6 i dimarts 7 als centres escolars, l’havia de repetir o bé ahir, o avui o durant el cap de setmana. Aquest fet no s’aplica als alumnes que ja tenien previst el cribratge ahir o avui als centres escolars. Cal recordar que resten anul·lades totes les activitats escolars que tinguin lloc fora de les escoles, així com les activitats que estiguin dins del centre però que impliquin que l’alumnat s’hagi de treure la mascareta.

CONFINAMENT NOMÉS AMB UN POSITIU

Les mesures decretades per Salut per a les aules de primera ensenyança estableixen que des del moment en què es detecta un positiu en una aula es confinarà tots els companys; una situació de la qual quedaran exempts els alumnes que hagin passat la malaltia en els darrers sis mesos. En relació amb la situació de les aules de l’alumnat de 2a ensenyança, batxillerat i formació professional, les mesures d’aïllament de grup classe s’aplicaran amb tres positius per classe. En aquest sentit, la ministra Vilarrubla va explicar que mantenir obertes les classes ha estat una prioritat del Govern.

ELS PROFESSORS ESTAN PREOCUPATS PELS CONFINAMENTS

Les noves mesures escolars que entraran en vigor dilluns que ve “no han gaudit d’una bona rebuda” per part dels professors, segons va manifestar ahir el Sindicat de l’Ensenyament Públic d’Andorra (SEP). La secretària d’organització del sindicat, Carla Guinot, va admetre al Diari que, actualment, manquen professors. El motiu és que, segons va explicar, molts treballadors han hagut de demanar permisos remunerats “perquè tenen fills a càrrec pels confinaments”. Així, Guinot va avertir que “hi ha més problema per confinaments dins del professorat que no pas per l’alumnat”. Per això, “la voluntat general és que els confinaments es quedin com estaven, amb tres positius, perquè si anem d’un en un, potser la cosa es desborda”. Com a solució, la representant del SEP va apuntar que s’està contractant personal interí, la qual cosa, almenys, representa una oportunitat de guanyar expriència i poder canviar de borsa. D’altra banda, Guinot va assegurar que des del sindicat treballen “braç a braç” amb el ministeri d’Educació. Va detallar que “estem contents” perquè el departament d’Esther Vilarrubla està en contacte amb els professors per tal de conèixer la seva opinió i rebre propostes de millora.

tracking