152 aules amb covid de les 582 totals

Ester Vilarrubla defensa l'esforç amb més controls per mantenir les escoles obertes

Una nena aquest matí a l'stoplab de la plaça de brausFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La titular d'Educació ha reivindicat aquesta tarda "el gran esforç" que s'està fent per mantenir les escoles obertes i no haver de tancar abans de Nadal i ha defensat les mesures que s'apliquen per contenir la propagació del virus amb la decisió de tancar una classe quan hi hagi un positiu i de fer més tests als infants de primària. Ester Vilarrubla ha destacat que hi ha 55 grups tancats "que no suposen ni un 10% del total de 582 aules que hi ha al país" i no és comparable a l'impacte que tindria tancar els centres educatius.La ministra ha assenyalat que el Govern espera que les mesures de portar la mascareta a tots els espais escolars i de tornar als grups bombolla vigents des de fa unes setmanes i les que entren en vigor dilluns "comencin a donar fruits".

Salut manté mesures per casos de coronavirus a 152 classes entre les que estan les 55 amb tots els alumnes a casa, 59 que tenen part dels escolars confinats i 38 que estan sotmeses a vigilància passiva.

Vilarrubla ha comentat que avui ha visitat els stoplabs de la plaça de braus i que ha felicitat a moltes famílies que estaven amb els infants fent el test ràpid d'antígens perquè dilluns puguin accedir al menjador escolar i a les activitats on es demana el cribratge obligatori. I s'ha dirigit als pares que han adreçat cartes al raonador oposant-se a aquests mesures per als infants remarcant que ella també considera que els nens són el futur i que està preocupada per l'escolaritat i per això s'han adoptat mesures per mantenir l'ensenyament presencial.

Ester Vilarrubla en la roda de premsa d'avui

tracking