Salut registra 457 positius més i 37 ingressats per Covid

La xifra de casos actius augmenta a 2.260 des de dimarts

Zona de TMA de la plaça de brausFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El balanç de contagiats des de dimarts augmenta en 457 positius amb un increment de la pressió sanitària i del nombre de casos actius que arriba a 2.260, 160 més dels que es registraven dimarts a la tarda, segons ha informat el ministre de Salut. Joan Martínez Benazet ha insistit que en les properes setmanes es començarà a veure que la incidència de la Covid entra en una fase d'estabilització i de baixada en la xifra d'infectats per dia com a resultat de les noves restriccions que s'estan aplicant des de fa 9 dies. I ha puntualitzat que quan passin 15 dies s'analitzarà la situació sanitària per decidir si és necessari prorrogar-les o aprovar-ne de noves.

Martínez Benazet ha detallat que hi ha 37 ingressats pel virus, 24 afectats estan a planta i 7 a l'UCI de l'hospital, entre els quals hi ha 5 persones amb ventilació mecànica, i 6 padrins contagiats resten a l'àrea d'atenció de Covid d'El Cedre. El total d'ingressats suma 4 pacients més que dimarts, però el ministre ha destacat que s'han registrat altes a cures intensives i que hi ha dos afectats menys amb ventilació mecànica que en l'actualització de fa dos dies el que ha qualificat com "una bona notícia, tot i l'alta pressió" i ha afegit que entre els ingressats al geriàtric d'El Cedre s'espera que hi hagi altes aquesta setmana.

El total de persones contagiades s'enfila amb els nous positius a 19.272, amb 16.879 recuperats amb 297 altes en dos dies. I les dosis administrades sumen 118.231, 877 de noves. La majoria dels vaccins, 719, corresponen a terceres punxades que el ministre de Salut ha recalcat que "s'estan accelerant" per aconseguir més immunització de la població davant la propagació del virus.

El ministre ha remarcat que es detecta certa tendència a l'estabilització dels casos al voltant dels 220 casos per dia i que s'ha de tenir en compte que s'estan fent moltes proves "unes 1.200 al dia" i que la TMA és una prova molt sensible i tots aquests elements magnifiquen una mica la incidència. I ha reiterat que tot i que la casuística d'afectats per la Covid és molt elevada i és el moment màxim de casos actius "hi ha cert estrés sanitari però no és comparable a moments previs com el març o l'abril passat que hi havia més incidència a l'hospital".

El titular de Salut ha explicat que tots els indicadors de risc estan en nivell 4, perquè hi ha molta pressió de casos diaris, uns 40 positius majors de 50 anys per dia, un 12% de positivitat i impacte sanitari especialment a l'UCI.

Repercussió del pont

Joan Martínez Benazet ha manifestat que "no creiem que es disparin els casos pel pont" perquè sempre que hi ha hagut dates de gran afluència turística no han repercutit en un creixement dels positius. El titular de Salut ha comentat que aquests dies de la Puríssima estava vigent l'obligació de presentar el certificat sanitari, el màxim de taules de sis comensals, els turistes tenien l'obligació de portar mascareta i respectar la distància i han estat atesos per persones amb mascareta i mesures de protecció. I ha ressaltat que el patró d'aquesta onada de la Covid és de gran circulació del virus entre persones no vacunades "que tenen 4,5 vegades més risc que les vacunades".

tracking