Prevenció

Programa de rehabilitació de drogues i alcohol en menors

El pla de treball educatiu substituirà la sanció econòmica per erradicar futures problemàtiques

El programa s'ha presentat en la roda de premsa posterior al consell de ministresSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres ha aprovat aquest dijous la creació d'un programa alternatiu de rehabilitació per a persones menors d'edat consumidores de begues alcohòliques i altres drogues per donar compliment als preceptes de la Llei de seguretat pública.

El nou model s'anomena 'Programa alternatiu de rehabilitació per a persones menors d'edat' i ofereix una intervenció d'atenció, seguiment i prevenció per als menors que hagin comès una infracció administrativa relacionada amb l'alcohol o drogues, tant en el consum com en la tinença d'aquestes substàncies. D'aquesta manera, es pretén donar una resposta educativa i alternativa a la sanció econòmica. La voluntat del Govern és fomentar la tasca prevenitva per detectar de forma precoç possibles problemàtiques.

El pla de treball té una extensió d'entre tres i deu hores segons cada cas amb sessions que dirigeixen professionals de psicologia clínica de l'Àrea de Justícia Juvenil i Mesures Penals Alternatives. En la primera sessió, és obligatori que assisteixi el menor i el seu representant legal per valorar els factors de risc i de protecció per definir els passos a fer.

tracking