REUNIONS

El cap de Govern es reunirà amb el Papa

Xavier Espot es desplaçarà el pròxim dilluns 13 de desembre al Vaticà on també es reunirà amb el secretari d'estat de la Santa Seu

El Vaticà tanca la porta a l'avortamentFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, es desplaçarà el pròxim dilluns 13 de desembre al Vaticà per reunir-se amb el Papa Francesc I i amb el secretari d'estat de la Santa Seu,PietroParolin. Així ho ha explicat el ministre Jover durant la roda de premsa d'aquest dimecres posterior al consell de ministres.

Durant la trobada amb el Sant Pare es preveuen tractar qüestions d'actualitat com la situació sanitària de la pandèmia de la Covid-19 a Andorra, l'aposta per un multilateralisme eficaç i inclusió o la lluita contra el canvi climàtic, així com els

reptes internacionals del Principat com l'Acord d'associació amb la UE. Així mateix, es compartirà l'estat de la cooperació entre Andorra i la Santa Seu en diferents àmbits.

El portaveu de l'executiu ha dit que aquesta reunió "fa mesos que està demanada i està desvinculada de la temàtica de l'avortament". Repreguntat sobre si se'n parlaria, ha inciditen quès'ha previst parlar de l'actualitat, però que desconeixia el detall dels temes a parlar i ha defensat que "des de l'inici, Demòcrates per Andorra ha tingut un posicionament que anava més enllà de la clau constitucional, sempre havíem dit que hi havia un element institucional associat a l'avortament i que no es parava en elmateixmarc constitucional".

La darrera audiència d'un cap de Govern d'Andorra amb el Sant Pare va ser el 2014, quan Toni Martí es va trobar al Vaticà amb el papa Francesc I.

tracking