CONSTRUCCIÓ

El Govern dona tres mesos més per reactivar edificis inacabats

L'executiu ha modificat el reglament de construcció per afegir la sol·licitud dels comuns

Moment de la trobada dels responsables dels comuns andorrans.COMÚ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha aprovat aquest dijous la pròrroga de tres mesos, solicitada pels comuns perquè els promotors d’edificis inacabats puguin demanar una nova llicència i reprendre les obres per tal d’acabar la construcció dels immobles.

El reglament estableix que, per evitar que alguns edificis puguin restar inacabats, passats dotze mesos des de la data de caducitat de la llicència urbanística, si l’edifici no compta amb els tancaments, la coberta, les façanes i els acabats exteriors finalitzats, el comú ha de requerir al titular de la llicència que

enderroqui l’edificació. Pel que fa als edificis inacabats ja existents, mitjançant una disposició transitòria, es podien demanar llicències d’acabament durant un període de 18 mesos –que expiraven el 14 de desembre–.El ministre Jover ha explicat durant la roda de premsa d'aquest dimecres, que l'executiu ha acordat prorrogar el termini fnis el 15 de març a petició dels comuns. La voluntat del reglament és evitar la proliferació d’edificis inacabats i estructures nues. En cas d’enderroc, aquest corre a càrrec del titular de la llicència. Si dins el termini fixat aquest no executa el que ordena el comú, ho farà el mateix ens comunal.

tracking