ENSENYAMENT

Educació reparteix 908.609 euros d'ajuts a l'ensenyament obligatori

L'executiu ha rebut onze sol·licitud als ajuts a les matrícules universitàries

La ministra d'Educació, Ester Vilarrubla.SFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern destinarà aquest any 908.609 euros a les ajudes a l'ensenyament obligatori, tant pel que fa a les beques dels estudiants a Andorra, com a l'estranger. Així ho ha informat la ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, en la convocatòria de premsa posterior al consell de ministres d'aquest dimecres. L'import és superior als 891.000 euros que es van destinar l'any passat.La ministra ha destacat que s'han presentat 1.234 sol·licituds, una més que l'any passat. Tenint en compte aquestes xifres, Vilarrubla ha valorat que sembla "que la pandèmia no ha posat en més dificultats les famílies" per haver de demanar més ajuts. L'import incloubeques de material, de transport escolar, de menjador escolar i de les beques concedides per cursar estudis a l’estranger.

També s'ha aprovat la resolució de la convocatòria dels ajuts a les matrícules universitàries que enguany s'han rebut onze sol·licituds. Totes les candidatures han superat la fase de revisió administrativa que realitza el departament de Sistemes Educatius, Ensenyament Superior i Relacions Internacionals i s'han assignat el 48,40% del cost total de les matrícules ordinàries de tots els candidats per valor de 3.000 euros.

La ministra ha notificat l'obertura de la convocatòria de la beca del curs estudi dels instituts dels Estats Units d'Amèrica adreçat als docents de segona ensenyança, formació professional, batxillerat i tècnics del ministeri encarregat de l'educació per a l'estiu del 2022, en el marc del programa d'intercanvi Fulbright entre els governs d'Andorra i dels Estats Units.

El curs és una formació intensiva de sis setmanes de l'àmbit de la civilització contemporània dels Estats Units i tracta amb profunditat temes contemporanis de la societat, l'educació, la cultura i les institucions americanes. A més, també analitza períodes de la història, l'evolució dels valors i els centres educatius americans a través d'enfocaments interdisciplinaris, multidisciplinaris i tradicionals. En el curs es duran a terme debats econòmics, polítics i socials contemporanis de la societat americana.

El període per presentar la sol·licitud s'obrirà l'endemà de publicar la convocatòria al BOPA i es tancarà el 10 de gener.

tracking