Cribatge obligatori als escolars per accedir al menjador

Els bars, restaurants i sales de joc d'atzar hauran de tancar a la una de la matinada i quedarà prohibit les activitats a peu dret

El cap de GovernFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cap de Govern, Xavier Espot ha anunciat noves mesures per fer front a la pandèmia de la Covid-19 aquesta tarda queafectenles escoles "nosaltres no apostem pel tancament dels centres, però som conscients que actualment tenim una franja d'edat de 5 a 11 anys on s'originen la gran majoria dels contagis que tenim", ha detallat. Per aquest motiu, a partir de dilluns, quan en una aula de primera ensenyança -les d'infants entre 5 i 11 anys- hi hagi un alumne positiu s'haurà d'aïllar tota la classe, fins ara es requerien tres positius. Pel que fa a les d'alumnes a partir d'11anys es mantindrà el requisit vigent de tres positius.Paral·lelament, una altra mesura que s'aplicarà és la dels cribratges voluntaris setmanals que ara passaran a fer-se dues vegades per setmana i seran obligatoris a maternal i primera ensenyança, d'entre 5 i 11 anys, perquè els alumnes puguin accedir al menjador escolar o assistir a algunes activitatsextraescolars, tret que l'alumne acrediti haver passat la malaltia durant els darrers sis mesos. El cap de Govern també ha puntualitzat que les activitats extraescolars es mantenen, peròsesuspenen "aquelles on els alumnes han d'anar fora del centre escolar o les que es duen a terme a les escoles per part de personal que venen de fora".

D'altra banda, ha anunciat que a partir d'aquesta nit els bars, restaurants i sales de joc d'atzar hauran de tancar a la una de la matinada fins que l'oci nocturn no es reobri i quedaran prohibides les activitats a peu dret i les activitats de ball. "Aquesta era una mesura lògica tenint en compte els casos aïllats que s'han produït aquest cap de setmana", ha dit.

Espot ha fet referència a la intensificació de la campanya de vacunació, "hem posat més taules i més personal. Estem vacunant a una marxa de 1.000 vacunes diàries", ha explicat. El cap de l'executiu s'ha referit alpasssanitaricom a conseqüènciade la sol·licitud de vacunació i al retard que hi ha hagut aquests darrers dies "ara en dos o tres dies des que un s'inscriu ja és citat i vacunat". En aquest sentit, Espot ha avançat que "estem treballant perquè en els primers mesos de l'any que ve ja s'hagi vacunat al conjunt de la població amb la tercera dosi".

tracking