Brot amb 8 positius al bloc quirúrgic de l'hospital

El SAAS ajorna les operacions programades durant una setmana

Hospital Nostra Senyora de Meritxell

Hospital Nostra Senyora de MeritxellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Vuit professionals d'infermeria del bloc quirúrgic han donat positiu a la Covid, segons ha anunciat el ministre de Salut. Joan Martínez Benazet ha assenyalat que la detecció d'aquest brot obliga a ajornar les operacions no programades durant una setmana tret de les de malalts d'oncologia o els casos greus i que s'intentarà reprendre l'activitat la setmana vinent.

El ministre ha fet una crida a la població a vacunar-se perquè ha assegurat que els professionals de la salut "estan exhausts, molt cansats" després de 20 mesos lluitant contra la Covid. I ha especificat que ara hi ha 40 positius de personal sanitari entre els gairebé 1.200 treballadors del SAAS.

Martínez Benazet ha indicat que els contagis s'estan produint pels escolars que passen el virus als pares i aquests en alguns casos als llocs de treball. El brot de l'hospital s'ha descobert en el rastreig habitual que es fa i els afectats s'han infectat entre ells, ha comentat, afegint que no sap si entre els positius hi ha algun sanitari no vacunat.

tracking