Estudi de viabilitat

AndRail celebra que es vegi el tramvia com a solució

La plataforma considera positiu que el Govern conclogui que la millora de la mobilitat interna i externa no passa pel vehicle privat

Xavier Espot en una reunió amb AndRail.ANDRAIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els impulsors de la plataforma que aposta per l’arribada del ferrocarril al Principat (AndRail), consideren molt positiu que el Govern estudiï alternatives al vehicle privat i a la mobilitat exclusiva per la xarxa viària com a solució als problemes de congestió del país i que segons tots els estudis aniran a més d’aquí al 2030. “Celebrem que es consideri que el ferrocarril és una de les solucions al problema de mobilitat interna”, va dir Sebastià Mijares, representant de la plataforma AndRail, en relació amb l’estudi de viabilitat que va presentar aquesta setmana el ministre d’Economia, Jordi Gallardo, sobre la viabilitat del transport per cable i tramvia al Principat.

Més en concret sobre aquest projecte, Mijares va indicar que el transport per cable fins a la Seu els ofereix més dubtes, però valoren positivament el fet que aquest tramvia “com a primer pas i de fer compatible amb la llarga i la mitja distància, que és el que defensem nosaltres”. Cal recordar que l’estudi considera viable un tramvia des d’Escaldes fins a Sant Julià i les connexions per cable amb la Massana i Encamp, un projecte estimat en 270 milions d’euros. En aquest cas, des d’AndRail matisen que “no tenim suficient armament tècnic per valorar si el pressupost és ajustat o no, però confiem que és un estudi seriós i que inclou el material rodant”. D’altra banda, també ratifiquen la conclusió del Govern sobre que “un carril més no soluciona els problemes de trànsit a la xarxa viària”.

tracking