Infraestructures

El túnel de Tresponts entrarà en servei la setmana que ve

El vicepresident català l’ha catalogat com una de les obres més importants dels darrers anys

Inauguració del túnel de Tresponts.Cynthia Sans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els conductors que vulguin arribar a Andorra des de Catalunya podran fer-ho amb més seguretat ara que ja es podrà circular pel túnel de Tresponts, situat a la C-14 entre Organyà i Montan de Tost. L’obra s’ha allargat quatre anys i entrarà en servei la setmana que ve.

El vicepresident de la Generalitat i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, va apuntar que una de les obres “més importants que ha fet el govern en els darrers anys” és el túnel de Tresponts. Les autoritats, els alcaldes d’Organyà i de Fígols, representants del Consell Comarcal, diputats i exdiputats, l’exconseller que va impulsar el projecte, Josep Rull, i, en representació d’Andorra, el ministre de Territori, Víctor Filloy, van participar en l’acte d’inauguració dels tres quilòmetres de via que han de permetre dotar de més seguretat un dels trams més perillosos, per les esllavissades, de la C-14.

Els alcaldes de les viles per on transcorre la infraestructura, tant el de Fígols i Alinyà, Jordi Sala, com el d’Organyà, Celestino Vilà, van destacar la seguretat que guanyen els veïns que travessen el congost cada dia. “Som molts de l’Alt Urgell sud que hem d’anar a la Seu, i esperem que a partir d’ara puguem perdre la por als rocs”, va dir Sala. No en va, les esllavissades han marcat el dia a dia de l’estret i sinuós tram de la C-14 que transcorre pel congost, i que amb l’obertura del túnel passarà a ser història. El vicepresident Puigneró va apuntar que “avui millorem la seguretat dels veïns i veïnes de la comarca i creem noves oportunitats per a l’Alt Urgell”. Puigneró va recordar que el govern català ha invertit 35 milions d’euros en una infraestructura “curta però molt important per a la seguretat”.

tracking