Salut repartirà dos autotests d'antígens a cada ciutadà

Govern permet fer-se una TMA gratuïta cada tres setmanes i rebaixa la tarifa de les proves per l'augment de casos de Covid

Plaça de braus recollida tests antígensFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell de ministres ha aprovat avui la distribució de dos autotests ràpids d'antígens gratuïts a cada ciutadà "perquè hi tingui més garantia de la seva salut i seguretat per als àpats i les festes que s'acosten de Nadal", ha informat Joan Martínez Benazet. El titular de Salut ha remarcat que Andorra és dels pocs països que adopta aquesta mesura que vol permetre que la població pugui gaudir més "en aquesta situació dramàtica i difícil que vivim". El ministre ha explicat que el Govern ha decidit fer la compra dels tests i es parlarà amb els comuns per definir l'operativa del repartiment per a la que encara no hi ha data.

Martínez Benazet ha anunciat que l'augment de casos de Covid ha portat el Govern a decidir ampliar la casuística per fer-se una TMA gratuïta que ara es podrà demanar quan la persona hagi estat en contacte amb algun malalt o pensi que pot estar contagiada. I ha precisat que es permetrà anar a l'Stop Lab a fer-se la prova de diagnòstic abans de tenir la convocatòria de l'Oficina Covid o la recepta del metge de capçalera "per avançar i evitar el col·lapse de l'atenció primària". El ministre ha precisat que s'ha posat un límit a les TMA gratuïtes per evitar abusos i es podrà fer una cada tres setmanes.

El titular de Salut ha indicat que el preu per a les TMA no gratuïtes als dispositius del ministeri es manté en 40 euros però que es rebaixa el dels tests d'antígens ja que s'ha aconseguit un millor preu de compra. Així, la prova ràpid costarà als Stop Labs 5 euros i no 8 com fins ara.

Martínez Benazet ha apel·lat a la responsabilitat de la ciutadania per evitar l'expansió del virus ressaltant que la situació pel nombre de casos és com al novembre del 2020 però llavors hi havia moltes més limitacions a la vida social i econòmica i que aquesta llibertat s'ha aconseguit gràcies a la vacunació massiva. I ha manifestat que "l'hivern el passarem amb dificultats, pacients a l'UCI i en perdrem alguns" però no hi hauria d'haver limitacions a la mobilitat.

tracking