Els hotels exigiran el certificat Covid als turistes

Els turistes que no tinguin estiguin vacunats ni hagin passat la malaltia podran fer-se un test d'antígens o TMA per entrar a l'establiment

Una persona ensenyant el passaport Covid perquè el puguin escanejar.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El passaport Covid –o bé acreditar haver passat la malaltia en els últims sis mesos o una prova negativa en les últimes hores– serà obligatori per accedir als restaurants, bars, discoteques i gimnasos tal com va informar el Diari. La proposta finalment, també inclourà els esdeveniments culturals i els hotels. El Govern ho ha aprovat aquesta tarda al consell de ministres, vist l’increment de casos dels darrers dies i en sintonia amb el posicionament adoptat per altres països europeus. La voluntat és demanar la doble pauta o l’equivalent en tots aquells espais en els quals hi ha una gran concentració de persones. Les noves mesures per la restauració s'aplicaran a partir d'aquest divendres i la resta d'establiments ho farà dilluns que ve.

Les restriccions que ha impulsat avui el Govern estableixen el control d'accés obligatori amb certificat Covid a l'oci nocturn, restauració, activitats termals i balnearis, instal·lacions culturals i esportives, sales de joc, perruqueries i centres d'estètica, hotels i allotjaments turístics, residències sociosanitàries, centres de dia i cases pairals. També es demanarà el document en esdeveniments exteriors amb més de 1.000 persones i interiors amb més de 100; Per altra banda, el control d'accés amb el certificat Covid és opcional en el cas dels esdeveniments esportius a espais interiors de menys de 100 persones, si s'opta per utilitzar-lo, els esportistes podran prescindir de la mascareta; Finalment, la resta de sectors, activitats i establiments no inclosos en la resta de casuístiques no s'obliga a cap control d'accés per certificat Covid, com és el cas dels centres comercials que l'executiu ha considerat que és un lloc on "hi ha límit d'aforament i on les persones circulen, és a dir, hi ha un moviment continu de persones que no s'estan tanta estona al mateix lloc com un àpat en un restaurant, per exemple".

Hotels

Josep Maria Benazet ha explicat que han consultat les noves mesures amb la Unió Hotelera d'Andorra i Autèntics Hotels per saber com els hi afectaria les reserves. El ministre ha comentat que les dues entitats han estat d'acord en implementar el certificat Covid per entrar als establiments ja que creuen "que incrementarà la qualitat de la seva oferta". Les dues parts engegaran una campanya per fer saber als turistes quins són els requeriments per entrar als hotels i també s'enunciarà a les reserves. A més, si els turistes no tenen el document, el Govern engegarà un operatiu per tal que es puguin fer tests d'antígens o TMA en diferents punts del país.

De cares a les festes de Nadal, Benazet s'ha mostrat optimista a poder fer la celebració sense cap restricció de mobilitat i ha celebrat que els països veïns estan fent bé la feina en matèria sanitària ja que tant a Espanya com a França i també Catalunya, les dades de vacunació són altes.

Restauració

En bars i restaurants, el nombre màxim de persones que es podran agrupar és de 10 en espais interiors i 20 en exteriors, a més, s'haurà de mantenir la distància entre taules de com a mínim 1 metre i l'ús de la mascareta és obligatori excepte quan s'està menjant. Tot i això, el nombre màxim de 10 comensals es pot augmentar si els assistents disposen d'un test ràpid d'antígens feta 12 hores abans com a mínim. En el cas de l'oci nocturn, a l'entrada amb certificat Covid s'hi afegeix tenir un test ràpid d'antígens negatiu recent.

Llocs de treball

El Govern obliga a utilitzar la mascareta a la feina i recomana el teletreball sempre que sigui possible. Les reunions no poden superar les 10 persones a excepció de si tenen un caràcter institucional, notarial o judicial. També estan exempts d'aquesta limitació els centres sociosanitaris, educatius i formatius, les proves de selecció de personal i les juntes de comunitats de propietaris. En aquests casos, si el control d'accés és amb certificat Covid, no cal complir amb la distància de seguretat interpersonal.

tracking