Mor amb Covid una dona de 80 anys

El ministre de Salut ha informat de la defunció número 131 pel virus

Hospital Nostra Senyora de Meritxell.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una dona de 80 anys que estava ingressada a l'hospital s'ha convertit en la víctima número 131 de la pandèmia de Covid que no provocava cap òbit des de l'agost. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha informat que la dona no tenia un quadre sever per la infecció, però tenia molta patologia i es considera defunció pel virus perquè estava afectada.

El ministre ha anunciat que l'última actualització sanitària ha deixat 84 positius, augmentant la xifra d'afectats per la Covid fins als 16.426 des del març de 2020. D'aquests nous positius, 32 són vacunats, mentre que la resta no han rebut cap dosi del vaccí. Ara mateix hi ha 578 casos actius, 54 més que ahir.

El sistema sanitari es troba més tensionat amb 7 pacients que reben cures a l'hospital pel coronavirus, la majoria, quatre, es troben a planta. Benazet ha especificat que dos d'ells han ingressat per Covid lleu, i la resta perquè la malaltia se'ls hi ha sumat a altres patologies mentre es trobaven en aïllament. A la UCI, es mantenen els tres pacients amb ventilació mecànica.

La població escolar, en canvi, ha reduït l'afectació de la Covid. El Govern ha declarat 53 aules en vigilància activa -6 menys que ahir-, de les quals 4 es troben en vigilància total i 49 parcial. Dues aules més es troben en vigilància passiva i sumen un total de 31. L'alta incidència de casos a l'escola British College de moment ha deixat 58 positius, però s'espera que en puguin ser més en els propers dies. De moment, el centre restarà tancat fins dilluns de la setmana que ve i els alumnes mantenen les classes telemàtiques.

tracking