La taxa turística entrarà en vigor l'1 de juliol vinent

L’executiu preveu recaptar inicialment 12 milions d’euros per aquest nou impost

El ministre de Turisme Jordi TorresFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La taxa turística entrarà en funcionament el pròxim 1 de juliol, així ho ha explicat el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres durant la roda de premsa posterior al consell de ministres d'aquest dimecres. En aquest context, el Govern ha aprovat el Projecte de la llei reguladora de l'Impost sobre les estades en allotjaments turístics, és a dir el text normatiu que regularà l'aplicació d'aquesta taxa.

El ministre ha afirmat que l'aplicació d'aquesta taxa és finalista. El que significa que els ingressos recaptats per l'impost sobre les estades en allotjaments turístics es destinen a dotar el Fons per a l'impuls del turisme, a la promoció turística d'Andorra o a l'impuls del turisme sostenible. L'executiu calcula que la nova taxa ha de permetre recaptar anualment 12 milions d'euros. "El principal objectiu d'aquest impost és mantenir i potenciar la destinació turística, des del punt de vista de la competitivitat, la qualitat i la sostenibilitat", ha dit el titular de Turisme i Telecomunicacions. En aquest sentit, els ingressos obtinguts amb aquesta mesura es destinaran a finançar polítiques turístiques que segueixin aquests tres objectius.

Torres ha especificat que la taxa no s'aplicarà als residents al país, ni als menors de12anys, a les estades d'una durada superior a14dies en un mateix allotjament, a les que es facin en mèrits d'una decisió dels serveis socials de l'executiu o per causa major, entre d'altres i serà diferent segons la categoria de l'establiment. Els establiments de cinc estrelles hauran de cobrar 3 euros per persona i dia, els de quatre estrelles o espigues 2 euros, els de tres iduesestrelles seran 1,5 euros. Pel que fa als allotjaments turístics seran dos euros i la resta d'allotjaments com pensions o càmpings se situen en un euro per persona i nit.

tracking