Benazet remarca que "els moviments antivacunes maten" i demana a Montaner que reflexioni

El Govern estudia si la concentració d'aquest matí era legal i si denuncia les imatges del ministre de Salut comparat amb Hitler

Carine Montaner a la protesta aquest matíFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha subratllat aquesta tarda que "no hi ha cap dubte que els moviments antivacunes maten i ensorren l'economia" en resposta a la concentració que s'ha celebrat aquest matí davant l'edifici de Govern. I s'ha adreçat a Carine Montaner afirmant que "demanaria a la consellera general que lidera un al nostre país que consulti la seva consciència, penso que encara hi és a temps" per reflexionar sobre les teories que està defensant.

Martínez Benazet ha declarat que respecta la llibertat dels ciutadans de protestar i accepta que els polítics poden ser objecte de crítiques però ha insistit en la necessitat de vacunar-se per contenir la pandèmia "perquè és evident i indiscutible que als països amb nivells més baixos de vacunació la gent es mor més". El ministre s'ha referit a les imatges que s'han vist al matí amb un muntatge que el comparava amb Hitler per afirmar que "defineixen més a qui les ensenya i a qui les promou". I el ministre Portaveu, Eric Jover, ha comentat que aquestes imatges d'èpoques de règims totalitaris "no diuen res a favor" de les persones que les han mostrat i ha recalcat que Andorra no és l'únic país que ha adoptat mesures com l'obligatorietat de controlar l'accés amb el passaport Covid. I ha afegit que es valorarà si s'ha de denunciar la utilització d'aquest tipus de simbologia que s'ha exhibit.

Jover ha assenyalat que el Govern està analitzant la protesta d'aquest matí i verificant si s'havia demanat permís per celebrar-la i ha incidit que si no s'havia sol·licitat l'autorització "encara seria més trist que hi ha hagués un càrrec electe que l'ha promogut" en referència a la consellera Montaner.

Jover ha respost la petició de dimissió que han fet els concentrats a Martínez Benazet argumentant que el Govern ha tingut molta sort de tenir un professional com el ministre de Salut durant la pandèmia que ha assumit la responsabilitat durant el moment crític. I ha lamentat que hi hagi persones que no valorin la feina que ha fet durant tots aquests mesos el titular de Salut que ha assegurat ha contribuït a tenir nivells més baixos d'afectació que a d'altres països que han fet possible sortir millor dels efectes de la crisi sanitària.

Els ministres han reclamat a les persones que rebutgen la vacuna i les restriccions per la Covid que reflexionin més encara un dia com avui que s'ha produït una nova defunció pel virus. I han insistit que l'obligació del Govern és prendre mesures per evitar que hi hagi més morts per la infecció.

tracking