Tercera dosi per al personal sanitari i sociosanitari

Salut ha registrat aquesta setmana un increment d'inscripcions a la plataforma de vacunació

Dosis de vacunes contra la Covid al centre de la plaça de braus

Dosis de vacunes contra la Covid al centre de la plaça de brausFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministeri de Salut està preparant l'administració de la tercera dosi de la vacuna contra la Covid per al personal sanitari i sociosanitari per als propers dies. Joan Martínez Benazet ha afirmat que la immunització no serà obligatòria com no ho ha sigut fins ara i ha apel·lat a la responsabilitat de la població per adherir-se a l'estratègia que ha insistit és l'única eina per aturar la pandèmia.

El titular de Salut ha destacat que aquesta setmana s'està registrant un increment d'inscripcions a la plataforma de vacunació que s'estan sumant a l'estratègia global i ha subratllat que "no em volia imaginar aquest hivern de la manera que es presenta sense la vacunació. Europa hauria d'estar en un tancament similar al de la primera fase". I ha insistit que Andorra hauria de tenir "més tranquil·litat" respecte a les conseqüències greus de la nova onada per l'elevat nivell d'immunització que "hauria d'allunyar-nos" de la situació d'altres països d'Europa que ha remarcat que estan patint "col·lapse a les UCI" on tenen índexs més baixos d'inoculació.

El percentatge de vacunació és del 78,2% en persones majors de 16 anys amb la pauta completa i del 79,8% en les que tenen la primera dosi. I en la franja de 12 a 15 anys la immunització arriba al 53,9% amb dues punxades i al 59,4% només amb una. El ministre ha recordat que a partir de dilluns es comença a posar la tercera dosi a les persones majors de 65 anys i a les que tinguin patologies que les fragilitzen "i després es desescalarà a tota la població de manera progressiva quan passin 6 mesos de la darrera vacuna". Martínez Benazet ha reiterat que hi ha vacunes suficients per cobrir totes les necessitats i "un flux constant" de subministrament de fàrmacs per prevenir el coronavirus.

tracking