NACIONAL

Cultura destina 31.000 euros a reparar la maquinària de la Farga Rossell

L'executiu ha adjudicat l'adequació de l'església de Sant Joan de Caselles i l’elaboració del portal web del Relat nacional d’Andorra

Sílvia Riva, en una compareixença al Consell General.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'executiu ha aprovat, a proposta del ministeri de Cultura, l'’adjudicació de la reparació de la maquinària històrica de la Farga Rossell. El concurs públic ha recaigut a l’empresa Fusteria Arca per un import de 31.000 euros, segons ha explicat el ministre Jover durant la roda de premsa posterior al consell de ministres d'aquest dimecres.A causa del pas del temps i de l’ús continuat, part de la maquinària de fusta del mall d’estirar, de la peixera, del peixeró i de la caixa de vents presenten degradacions que afecten el seu normal funcionament i que, consegüentment, cal renovar. Així doncs, el termini d'execució d'aquestes obres és de vuit setmanes.

La Farga Rossell ha estat puntualment restaurada i globalment adaptada per convertir-la en centre d’interpretació. Les obres es van efectuar entre 1996 i 2002 i van incloure l'excavació arqueològica de les restes.

Adequació de l'església de Sant Joan de Caselles

El ministeri també ha aprovat la contractació d'un professional de l’arquitectura perquè desenvolupi el projecte i la posterior direcció d’obra d’adequació dels espais i il·luminació interior i exterior de l’església de Sant Joan de Caselles de Canillo. L’adjudicació s’ha fet a l’arquitecte Miquel Mercè per un import de 10.972,25 euros.

L'objectiu és efectuar el nou disseny de l'espai de l'antiga sagrera i també la il·luminació monumental de l'interior i exterior del temple. En aquest context, segons ha explicat el ministre Jover, la voluntat de l'actuació ésposar en valor el bé, que forma part de la candidatura conjunta a la UNESCO ‘Els testimonis materials de la construcció de l’estat dels Pirineus: el coprincipat d’Andorra’.

Portal web del Relat nacional d'Andorra

Per altra banda, Cultura també ha aprovat l'adjudicació del concurs públic per a l’elaboració del portal dedicat al Relat nacional d’Andorra a l'empresa Crea Visió per un import d’11.704 euros. El projecte va néixer fa dos anys amb la voluntat d'explicar la història del país, del seu territori i societat i també per entendre la relació històrica amb les comunitats veïnes. Aquesta iniciativapreveu nodrir, en un futur, el discurs per al Museu Nacional.

tracking