CULTURA

Marta Boleda ha estat la guanyadora de l'accèssit del premi Fiter i Rossell de Novel·la

El guardó s’ha entregat en el marc de la 43a Nit Literària del Cercle de les Arts i de les Lletres per la seva obra 'Mai es Negre el cel del Nord'

Marta Bonell accèsit premi Fiter i Rosell de novela

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'escriptora del Pallars Jussà,Marta Boleda ha estat la guanyadora de l'accèssit del premi Fiter i Rossell de Novel·la dotat pel Govern amb 4.000 Euros per l'obra: Mai es Negre el cel del Nord, el més ben dotat de La Nit Literària. El jurat ha concedit un accèssit dels 10.000 euros del premi.

Carles Ribó Casanovas ha estat el guanyador del premi Grandalla de Poesia Crèdit Andorrà, atorgat en el marc de la 43a Nit Literària del Cercle de les Arts i de les Lletres, per l’obra Cendra batuda pel vent, segons ha informat l'entitat bancària en un comunicat.L'esdeveniment s'ha realitzat sota el patrocini del Govern, del Consell General i del comú d'Andorra la Vella i s'ha celebra al Retsaurant 120 de la capital.

El guardó, dotat per Crèdit Andorrà amb 3.500 euros, destaca el poemari de Ribó entre les onze obres presentades. En concret, l’obra guanyadora parla d’una ruptura sentimental des de la llunyania del record. Tal com diu l’autor “quan només queda la cendra batuda pel vent. D’aquí ve el títol de l’obra”. Aquesta distància temporal li permet reflexionar “sobre el dolor de la separació i els estats d’ànim que porta aparellats, com la ràbia, la culpa, la tristesa o la solitud, fins que el cor i la vida es tornen a sincronitzar, un cop passat el dol”.

Carles Ribó ha destacat que la poesia per a ell no és tan sols la cerca de la bellesa a través de les paraules, sinó que sobretot és “la recerca de la veritat, entesa com el sentit profund de l’existència”. Aquesta idea marca l’estil de les seves obres. L’autor defineix la seva feina com una “poesia de l’experiència” que "sempre parteixen d’una vivència personal".

Per altra banda, el premi Teatre 50è Aniversari de Crèdit Andorrà, també dotat per l’entitat, ha estat declarat desert pel jurat.

tracking