Arquebisbe d'urgell

Vives afirma que no se l'ha de posar "contra les cordes" amb l'avortament

El Copríncep episcopal ha explicat a Ordino que els propers dies des del Govern li explicaran l'informe sobre la interrupció de l'embaràs

Visita del Copríncep episcopalComú d'Ordino

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

"Hem d'entendre tots que no hem de posar mai al Copríncep episcopal contra les cordes". Amb aquestes paraules s'ha referit Joan-Enric Vives a l'avortament després de l'informe que va demanar el Govern, durant la visita pastoral que ha realitzat aquest divendres a Ordino, on s'ha trobat amb la corporació i els seus representants polítics. El Copríncep Vives ha manifestat que el país ha de ser respectuós amb els seus coprínceps, ja que va ser Andorra qui va demanar al president de França i al bisbe d'Urgell que fossin els seus caps d'estat. "Tothom sap que el bisbe és un sacerdot de l'Església catòlica i que el seu superior és el Sant Pare", ha assenyalat, afegint que en els propers dies des de l'executiu li explicaran el contingut de l'informe. En aquest sentit, el Copríncep ha declarat que respecta que el Govern es plantegi hipòtesis, però referma que "la vida és la vida" i que "el Copríncep episcopal té un compromís recolzat i demanat per la Santa Seu que supera aquestes realitats".

Vives ha exposat que el Papa Francesc engloba en la mateixa temàtica la transició ecològica i el respecte a la vida i ha incidit que "no seria coherent preocupar-nos per l'extinció de les foques i no preocupar-nos de la natalitat o de la possibilitat que tota dona pugui tirar endavant el seu fill". I ha recalcat que estar a favor de la vida vol dir "estar a favor que les parelles joves puguin tenir nens i uns treballs dignes". El Copríncep episcopal també s'ha referit a la problemàtica de l'habitatge i ha remarcat que cal augmentar l'índex de natalitat però donant unes bones condicions a les persones.

Suport al Govern per Grifols

Joan-Enric Vives ha assegurat al discurs en la visita pastoral a Ordino que recolzarà i donarà suport al Govern, al Consell General i als comuns amb el que ells vulguin i escullin democràticament, en referència al nou centre de recerca immunològica que s'instal·larà a la parròquia. El Copríncep episcopal ha indicat que "s'ha de mirar que tot això ens porti eficiència i ens col·loqui en el panorama mundial" i s'ha mostrat preocupat pel planeta i pel canvi climàtic afirmant que "hem de passar d'una cultura del malbaratament" a una altra cultura de l'ús adequat, del respecte per la natura, l'aigua o les fonts d'energia. Vives ha recordat que el problema del canvi climàtic afecta a tothom i ha puntualitzat que cal una cultura més solidària i d'ajuda i de tenir cura dels altres, i els primers que ho han de fer són les empreses i els estats.

El Copríncep episcopal va iniciar la visita pastoral a Ordino l'1 de novembre i avui ha fet una visita més protocol·lària amb la trobada amb la corporació ordinenca, les conselleres generals de la parròquia, Berna Coma i Sandra Codina, i del ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. El cònsol major, Josep Àngel Mortés, ha recordat que la darrera visita pastoral va ser fa set anys, i que en les properes setmanes, Vives també visitarà els nous edificis de l'Estudi i de la Casa de la Muntanya i passarà per la casa pairal i pels diferents centres escolars.

El Copríncep ha comentat que la visita té un doble vessant "perquè m'he d'interessar per veure com està la comunitat cristiana, però després també per la resta de la població i pels polítics". En el parlament, ha volgut fer esment a la llarga tradició que tenen aquestes visites pastorals, les quals serveixen per fer com una auditoria per veure com està la parròquia, i ha volgut destacar la gran tasca desenvolupada pels comuns durant la pandèmia per estar sempre al costat de la ciutadania.

tracking