Un sanitari entregant el certificat de vacunació.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

França ha decidit que finalment no exigirà el passaport Covid als esquiadors durant aquesta temporada d’hivern. Aquest era un dels possibles escenaris que el govern francès feia mesos que estudiava. Davant d’aquesta possibilitat, el sector de la neu del país veí s’estava plantejant diversos escenaris que anaven des de la presentació del document durant la compra del paquet en hotels i clubs vacacionals o bé fer-ne entrega en les mateixes estacions, però finalment s’ha descartat.

Tanmateix, l’executiu gal ha confirmat que si la situació sanitària empitjorés, el document passaria a ser obligatori a partir d’una incidència de 200 casos per cada 100.000 habitants. Així ho va anunciar aquest passat dissabte el primer ministre Jean Castex mentre viatjava a Le Grand-Bornand, a l’Alta Saboia.

Aquesta decisió ha estat rebuda positivament per Fabrice Boutet, el director general del grup SATA, encarregat de l’explotació dels dominis esquiables d’Alpe d’Huez, Deux-Alpes i La Grave, que s’acosta a la proposta que ell mateix va fer amb el sindicat de Domaines skiables de France (DMS). “Havíem proposat 250. 200 ens sembla molt raonable”, afirmava. Amb aquesta notícia, les estacions d’esquí poden començar a preparar la temporada d’enguany, que fins ara els era incerta. Boutet assegurava que tot i això, aquest any aplicarien el mateix protocol que l’anterior, “gestionarem les cues i posarem grans espais laterals perquè la gent no estigui apilotonada. De totes maneres, els esquís ja generen una distància automàtica entre esquiadors”. L’ús de la mascareta continuarà sent obligatòria a les cues i als espais tancats.

tracking