Els treballadors de l'oci nocturn hauran de portar la mascareta a la feina

Govern n’apunta la reintroducció la setmana vinent perquè l’exposició és més elevada

Treballadors d'un establiment d'oci nocturn.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministeri de Salut va indicar ahir en una reunió amb el sector de l’oci nocturn que entre les mesures que prepara i que hauran d’aprovar-se la setmana vinent està inclosa l’obligació per als treballadors de dur mascareta. Actualment, ni la clientela ni el personal treballador ha de dur mascareta en pubs, sales de ball, discoteques o similars a causa del desenvolupament d’un estudi observacional. Aquest estudi tenia com a objectiu analitzar com circula el virus en un entorn tancat d’alta transmissibilitat com són aquests establiments.

El desenvolupament de l’anàlisi estava previst per als caps de setmana d’octubre, però es va prorrogar primer per incloure la nit de Halloween, i després fins al 10 de novembre, data del proper consell de ministres.

De fet, dimecres passat, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va apuntar que pel fet que els treballadors d’aquests locals estan més exposats durant més temps al virus caldria prendre mesures “discretament diferents” respecte als clients.

En aquest sentit, si es confirmen les previsions del ministeri i en funció de l’evolució de la pandèmia, els clients podran estar a l’interior sense mascareta si així ho decideixen els locals, prèvia acreditació a través del passaport Covid que han rebut la pauta completa del vaccí, que fa sis mesos que han passat la malaltia o si mostren un test TMA o d’antígens negatiu fet en les anteriors 48 hores.

Així, el ministeri de Salut ultima una aplicació per fer la lectura dels codis QR del passaport Covid, tot i que encara falta concretar-ne els detalls de com es farà tot l’operatiu.

SALUT NOTIFICA 41 CONTAGIS NOUS PER COVID

La tendència ascendent dels contagis al Principat continua l’escalada i ahir el ministeri de Salut va notificar la detecció de 41 casos més de contagi amb el virus SARS-CoV-2. Una xifra que situa els casos actius en 199. No obstant això, es mantenen les dades de la pressió hospitalària respecte a l’actualització de dimecres. Així, resten tres persones ingressades a la planta Covid de l’hospital de Meritxell i una altra és a l’UCI i requereix ventilació mecànica. Amb referència a la població escolar, hi ha 12 aules sota vigilància activa, de les quals dues total i 10 parcial, a més de 19 en vigilància passiva. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, es va referir a l’alerta pel rebrot a Europa que va emetre l’OMS i va destacar davant l’augment de casos que “la carrera actual és entre el virus i la vacuna”.

tracking