OBRES

Cultura destina 55.133 euros a la rehabitació de l'església de Sant Roc

Govern ha licitat les obres per a l'estabilització de la carretera d'Aixàs i del torrent de l'Aern

El COEX intervé en una petita esllavissada a Aixàs

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cultura ha adjudicat la intervenció per a la rehabilitació generalde l’església de Sant Roc de Sonràs. El concurs públic ha recaigut a l’empresa Coansa per un import de 55.133 euros i es preveu que el termini d’execució de les obres sigui de 10

setmanes, segons ha informat l'executiu. Aquestes obres tenen per objectiuresoldre els problemes d’humitats detectats en l’hermeticitat general i que han provocat degradacions dels acabats interiors. Així, es preveu la reparació de les antigues degradacions del subsol ventilat, de la coberta i de les soleres interiors. També la millora de la ventilació naturalaugmentant la capacitat de renovació de l’aire passiva dels murs.

Obres definitives a la carretera d'Aixàs

La licitació de les obres definitives per a l'estabilització puntual de la carretera secundària 610 d'Aixàs ha estat aprovada aquest dimecres per l'executiu. L'actuació s'ha dut a terme arran de l'episodi de pluja intensa i puntual del 20 de juliol que va desbordar el torrent d'Aixàs provocant diversos danys materials tant a la carretera secundària com a la general 6, segons ha informat el ministre Jover.

En aquest sentit, després que a l'agost s'adjuquessinels treballs d’estabilització de la calçada de la CG-6 i millora de la capacitat hidràulica a l’alçada de Bixessarri, ara es liciten les obres que contemplen l’estabilització del marge dret de la plataforma de la carretera CS-610, amb un mur de maçoneria de secció rectangular de 14 metres de longitud. Les ofertes es podran presentar fins el 24 de novembre.

Millores hidràuliques al torrent de l'Aern

L'executiu també ha aprovat la licitacióde les obres de millores hidràuliques al torrent de l’Aern, a la zona de la Margineda d’Andorra la Vella. L'objectiu, segons informen, es garantir el bon funcionament hidràulic del llit del torrent

després que tècnics del Ministeri hagin detectat materials arrancats del llit del riu, així com el descalçament d’un tram de mur lateral.

En aquest sentit, es proposaarreglar puntualment el llit del riu de manera que lateralment també es protegeixi la zona que ha quedat al descobert inetejar els materials que han quedat dipositats sota el pontet que limita amb l’aparcament del carrer de l’Aern.

tracking