MoraBanc desembarca a BancSabadell

La integració serà un fet el tercer trimestre del 2022SLa primera fase de compra als petits accionistes acabarà el 14 de gener

MoraBanc desembarca a Banc SabadellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

MoraBanc, després de la compra per 68 milions d’euros del 51,6% de les accions de BancSabadell d’Andorra propietat de Banc Sabadell, va iniciar ahir el desembarcament a l’entitat groga. Ho va fer un cop la junta d’accionistes va aprovar les modificacions estatutàries derivades de l’entrada de MoraBanc en l’accionariat amb les quals BancSabadell d’Andorra inicia una nova etapa en el si del grup andorrà.

Etapa que arrenca amb canvi de nom de la societat, que passarà anomenar-se BSA Banc, SA, i d’estructura interna amb l’ampliació del consell d’administració de de 9 a 11 integrants per assumir l’increment de tasques corporatives i societàries que comportarà la nova situació de l’entitat. Per cobrir aquesta ampliació i substituir així mateix els quatre consellers que han renunciat al càrrec, la junta va aprovar el nomenament de sis nous consellers, proposats per MoraBanc.

La junta també va servir per informar els accionistes del procés d’adhesió a l’oferta de compra d’accions presentada per MoraBanc al mateix preu per acció que es van comprar a Banc Sabadell, és a dir 266,70 euros.

El grup MoraBanc obrirà dues fases de compra de participacions als 740 accionistes minoritaris de BancSabadell d’Andorra, segons es va anunciar en la junta extraordinària que es va celebrar al migdia. El primer període es prorrogarà des del 15 de novembre, durant dos mesos, fins al 14 de gener, per als accionistes que tinguin decidit vendre les participacions, i el segon quedarà obert a partir del segon trimestre del 2022 una vegada MoraBanc hagi tancat els números de l’exercici del 2021.

En el segon període s’aplicarà el factor de conversió del valor de les accions de MoraBanc, és a dir, a cada titular minoritari de participacions de BancSabadell li correspondrà un determinat nombre d’accions de MoraBanc i llavors els petits accionistes podran decidir si es queden amb els títols com a accionistes de MoraBanc o si les venen al mateix preu inicialment fixat.

Cal tenir en compte que el rendiment de les accions de BancSabadell d’Andorra haurà crescut en vint anys per sobre dels sis punts. L’any 2000 cada títol del banc es va vendre a 10.000 pessetes, és a dir a 60 euros. Com que MoraBanc compra cada acció a 266,7 euros, el rendiment de cada títol seria de 4,5 punts. Si s’afegeixen els dividends que els accionistes han cobrat en aquest període, el rendiment s’enfila a més de sis punts.

Abans de la celebració de la junta d’accionistes, el president de BSA, Miquel Alabern, va explicar als periodistes que la integració de les dues entitats es tancarà el tercer trimestre del 2022 i que fins que no es produeixi continuaran sent dues entitats bancàries andorranes que competiran en el mercat domèstic. Els clients, fins aquella data, “no notaran cap canvi, ni en els productes i serveis que tenen ni en l’atenció que reben”.

Alabern va afegir que fins que no es completi la integració, es mantindran les oficines i plantilles amb les quals actualment compta l’entitat. Un cop feta hi haurà tancament d’oficines per evitar la duplicitat amb MoraBanc i encara s’ha de valorar el futur dels integrants de la plantilla, que a hores d’ara són 140 treballadors.

Davant dels accionistes, el president de l’entitat va destacar la importància que té l’entrada d’un nou soci majoritari andorrà, “perquè amb ella s’obre una nova etapa, amb una altra dimensió i una perspectiva de creixement que la fan molt atractiva i il·lusionant”. Alabern també es va referir a tots els integrants de la plantilla del banc, als quals va qualificar de “grup de professionals excepcional i entusiasta que no ha escatimat mai res per fer-lo avançar i créixer cada dia”.

Així mateix, va parlar del paper determinant que han tingut també els accionistes “pel seu suport fidel i constant, que ha estat determinant perquè la iniciativa d’un nou banc al mercat andorrà l’any 2000 quallés i anés prenent forma, any rere any, fins situar-lo entre els millors del país”.

Per últim, va destacar que “amb el grup MoraBanc podrem encarar tots els objectius que ens fixem d’ara endavant per molt inassolibles que puguin semblar-nos. Estem davant d’un projecte guanyador”.

A l’acte, celebrat al Centre de Congressos, va assistir el conseller-director general de MoraBanc, Lluís Alsina, que va intervenir a la junta per explicar als accionistes el procés d’adhesió a l’oferta de compra d’accions presentada per l’entitat blava.

Un moment de la junta d'accionistes extraordinària de BancSabadell d'Andorra.

tracking