Conferència

Taula rodona sobre el capitalisme conscient

Tres ponents convidats per l'EFA destaquen que l'èxit de les empreses passa per desenvolupar propòsits sostenibles i de caire social

Conferència de l'EFA aquest matíANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Empresa Familiar ha organitzat aquest matí una taula rodona sota el títol 'Repensar l'empresa familiar des del capitalisme conscient' per reflexionar sobre com les organitzacions modernes assoleixen l'èxit més enllà de guanyar diners, desenvolupant projectes sostenibles i de caràcter social. Els ponents han estat Sònia Fernàndez-Vidal, Lluís Guerra i Andrea Ambrosini. Els tres empresaris són membres del Patronat Capitalisme Conscient, una entitat dedicada a promoure el sistema capitalista en sentit positiu, posant en valor el millor d’aquest model davant les imperfeccions o excessos que pugui tenir.

Lluís Guerra ha exposat que "les diferències entre rics i pobres, les discriminacions i les desigualtats desvirtuen el sistema capitalista" i per això ha indicat que "cal corregir allò que no ha de comportar el capitalisme des de les empreses, que són les entitats més importants per transformar la humanitat, més que els governs o les ONG". Sònia Fernàndez-Vidal ha explicat que per combatre les desigualtats derivades del capitalisme s'han identificat quatre pilars que són "el propòsit superior, la integració dels stakeholders, el lideratge conscient i la cultura conscient". I ha detallat que el propòsit és que les empreses no es centrin només en guanyar diners, que involucrin empleats, proveïdors, clients, col·laboradors i l'entorn de l'empresa per compartir valors i la cultura de l'empresa. Fernàndez-Vidal ha remarcat que fan falta "líders conscients que creguin en aquesta missió que han de tenir les empreses i una cultura conscient que generi dinàmiques dels equips de cada companyia perquè tothom s’involucri" en el desenvolupament sostenible de les organitzacions empresarials i ha incidit que " el líder ha d’estar al servei de l’equip i no a l’inrevès".

Andrea Ambrosini ha destacat que "el salari no és el més important per moltes persones, especialment els joves, que cerquen altres valors i propòsits a l’hora de decidir-se per un lloc de treball" i ha assegurat que "desenvolupar un projecte empresarial de manera conscient és un model on hi guanya tothom".

tracking