SIS HORES A L'AUTOBÚS

Suspesa de sou i feina l'acompanyant de la nena oblidada al bus escolar

S'ha obert un expedient informatiu a la monitora i un altre dins l'empresa que gestiona els autobusos per estudiar els fets i depurar responsabilitats

La ministra d'Educació, Ester VilarrublaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'empresa encarregada de l'acompanyament de menors a l'autobús escolar ha obert un expedient informatiu amb una suspensió de sou i feina de quinze dies a la monitora que va oblidar una nena de dos anys i mig a l'interior del vehicle. La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, ha argumentat que se li ha imposat aquesta sanció "per la responsabilitat que té directament amb l'acompanyament dels alumnes i, per tant, de comptar que els que pugen, després baixen".

Vilarrubla ha destacat que aquesta és l'actuació que s'ha fet de moment, "fins que no es resolgui l'expedient, quan es veurà quina és la mesura que realment s'ha d'aplicar en funció de la gravetat dels fets". Tanmateix, ha reconegut el dret de totes les persones "a ser escoltades" i que, per tant, cal conèixer "com va anar la seqüència dels fets a l'hora de prendre la decisió final".

Pel que fa a l'empresa encarregada dels autobusos i els seus conductors, la ministra ha recordat que el departament ha obert un expedient informatiu i s'ha apartat el conductor d'aquesta ruta mentre "es revisa el contracte per veure quina responsabilitat hi ha".

Un altre fet que va fer saltar a les alarmes va ser que el centre no va informar a la família que la nena no havia assistit a classe. En aquest sentit, Vilarrubla ha assegurat que la verificació de les absències es fa a totes les escoles i s'ha limitat a apuntar que"en aquest cas, hem de veure què s'ha de millorar en aquest procediment, per què no es va detectar abans o no es va incloure l'absència en aquest procés de comunicació".

La nena havia d'arribar a l’escola francesa de maternal i de primera ensenyança d’Andorra la Vella, ubicada a Ciutat de Valls, en l'autobús escolar, però ni la monitora que l'acompanyava ni el conductor es van adonar que no havia baixat del transport, i des de l'escola tampoc es va comunicar l'absència a la família. Sis hores més tard va ser localitzada a l'interior del transport escolar.

tracking