Vint positius més a l'escola de la Massana i 34 afectats pel brot

Salut confina les quatre aules de primer cicle i imposa l'ús de mascareta a la resta de classes del centre després dels 20 contagis detectats ahir

La secretària d'Estat de Salut, Helena Mas, durant la roda de premsa.Govern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Vint positius va diagnosticar ahir Salut en el cribratge que es va fer a l'escola andorrana de maternal i primera ensenyança arran del brot que es va detectar dilluns. Els nous casos eleven a 34 els contagiats al centre amb 29 alumnes afectats per la Covid, 4 professors i una auxiliar del centre, segons ha detallat aquesta tarda la secretària d'Estat de Salut. Helena Mas ha assenyalat que atès el nivell de circulació del virus s'ha decidit confinar totalment les quatre aules de primer cicle, mantenir en vigilància parcial dues de segon cicle i altres dues de tercer cicle i imposar l'ús obligatori de la mascareta en totes les classes de segon i tercer cicle. I ha remarcat que el ministeri no es planteja imposar la protecció facial de nou al sistema escolar perquè es considera que és un benefici per a l'aprenentage que els alumnes puguin estar sense mascareta a classe i el ministre Eric Jover ha reblat que aquest "petit pas enrere" respecte l'aixecament de mesures només afecta l'escola massanenca.

El total de casos augmenta avui en 28 positius que deixen 15.462 persones infectades pel virus amb 113 malalts actius, 22 més dels que hi havia ahir pel repunt registrat arran del focus de l'escola de la Massana. Mas ha indicat que el brot ha començat al centre educatiu però que hi ha contactes estrets dels afectats de fora de l'escola.

La incidència al sistema educatiu eleva a 18 aules en vigilància activa de les quals 5 estan totalment confinades i 13 de manera parcial i a més hi ha 9 grups escolars en vigilància passiva. Mas ha destacat que l'hospital continua sense cap pacient per Covid i ha recordat que l'últim ingrés a planta és del 7 d'octubre i a l'UCI no hi ha cap malalt amb la infecció des del 21 d'agost.

Una setmana més de restriccions

Helena Mas ha anunciat que el Govern ha decidit "per prudència" pel nivell de contagis que hi ha prorrogar una setmana més les restriccions vigents per la pandèmia i mantenir una setmana l'estudi observacional que fixa les condicions d'obertura dels locals d'oci nocturn, que podran obrir el 31 d'octubre.

La secretària d'Estat de Salut ha explicat que aquest matí han tingut una reunió amb representants de la Unió Hotelera i d'Autèntics Hotels que els han mostrat "cert neguit" perquè tenen ganes que es retiri la mesura de la separació d'1,5 metres entre taules i ha indicat que el Govern treballa perquè és pugui canviar i perquè els restaurants puguin demanar el certificat Covid per eliminar les restriccions d'aforament, tal com va anunciar el cap de Govern la setmana passada.

tracking