EQUIPAMENTS

El preu de la llum no incrementarà al 2022

FEDA i Adelca han signat un conveni aquest dilluns per fomentar el creixement sostenible del sector

Signatura entre ADELCA i FEDA aquest dilluns

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director general de FEDA, Albert Moles ha afirmat avui que el preu de la llum es mantindrà durant el 2022. Ho ha dit aquest matí durant la roda de premsa posterior a la signatura del conveni amb Adelca.El director general de la parapública ha destacat que "tenim acords signats i gran part de l'electricitat que comprem a França i Espanya està tancada en un preu fixe" i ha afegit que "tenim el compromís de mantenir els preus". FEDA afirma que tot i les fluctuacions que té el mercat, no incrementarà el preu. Així mateix, Moles ha confirmat que ja s'ha fet avinent el pressupost pel curs vinent a Govern.

FEDA i Adelca s'uneixen per impulsar la transició energètica

El director Albert Moles, el gerent de FEDA Ecoterm, Jordi Travé i el president de l’Associació d’Empreses d’Electricitat, Lampisteria i Climatització d’Andorra (Adelca), Edgar Francôme, han signat aquest dilluns un conveni de col·laboració amb l'objectiu d'impulsar la transició energètica i el creixement sostenible del sector així com fomentar la formació dels professionals,segons informa la parapública en un comunicat.

En el cas d'Adelca que representa una setantena d'empreses del sector de l'electricitat, lampisteria i climatització i treballa en la formació dels seus associats, segons FEDA, també té la voluntat de contribuir a la transició energètica i preparar els professionals del sector per a les noves tasques que es deriven d’aquest procés. Així mateix, FEDA afirma que vol impulsar aquesta transició ité entre els seus objectius la reducció d’emissions de CO2 i la limitació de l’impacte de les variacions dels preus de l’electricitat als països veïns. Per això està impulsantxarxes de calor com a alternativa sostenible a la calefacció d’electricitat, i està treballant en noves infraestructures de producció d’energia renovable.

En aquest context, per poder dur a terme aquests reptes, la parapública afirma quevol comptar amb els professionals del país i així contribuir al creixement econòmic d’Andorra. Per això el conveni signat avui estableix diferents vies de col·laboració i sinergies orientades a formar els professionals del sector per poder assumir les tasques que FEDA necessitarà. Entre elles, es preveuen actuacions per desplegar xarxes de calor.FEDA Ecoterm informa que desenvolupa diversos projectes en aquest àmbit i oferirà dues formacions, orientades a soldadures i a instal·lació de subestacions de la xarxa, per tal que els professionals del país puguin assumir aquestes feines. La companyia també afirma que està immersaen la renovació dels comptadors elèctrics del país, que s’han de substituir per comptadors intel·ligents per poder donar més informació als consumidors i per a aquestes feines també vol comptar amb laparticipació de diferents empreses.

D'altra banda, Adelca informa que ja està formant els seusprofessionals en la instal·lació de plaques fotovoltaiques iFEDA hi participarà amb una contribució econòmica de 5.000 euros.

tracking