Només el 0,64% dels vacunats ha notificat efectes adversos

Salut assegura que dels set casos greus registrats només hi ha dos directament atribuibles per reaccions anafilàctiques

Joan Martínez Benazet aquesta tarda a la comissió de SanitatFernando Galindo

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’encarregada de farmacovigilància del SAAS, Carme Pallarès, ha informat aquesta tarda durant la comissió legislativa de sanitat que, fins el 31 d’agost d’enguany, només el 0,64% de la població vacunada ha notificat efectes adversos un cop ha rebut l'administració del vaccí contra la Covid 19. Concretament, segons ha detallat Pallarès, hi ha hagut 609 notificacions no greus motivades pel dolor de la injecció, la fatiga, el malestar general o el mal de cap, entre d’altres símptomes, i set notificacions greus.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha assegurat que de les set notificacions greus només dues són directament atribuïbles a la vacuna pel desenvolupament de reaccions anafilàctiques. “Totes elles van evolucionar favorablement”, ha comentat el ministre.

Dels efectes adversos notificats, 189 corresponen a professionals de la salut i 426 a la població general, mentre que per gènere van prevaldre les dones (454) davant dels homes (162). Quant a la franja d’edat, les notificacions van ser majoritàriament de persones majors de 50 anys.

tracking