Els sanitaris, contraris a fer pagar els tests

Els representants fan saber a la direcció el desacord amb la mesura per als no vacunats

L'exterior de l'hospital.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els representants dels treballadors del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) han tramès una carta a la direcció de la parapública expressant la seva opinió contrària a la decisió que els sanitaris que no s’han volgut administrar la vacuna contra la Covid hagin de sufragar-se les proves diagnòstiques de coronavirus que s’han de fer periòdicament per la feina que desenvolupen. El comitè d’empresa sosté que el decret que estableix aquest pagament s’ha de complir però la seva opinió és que les proves no s’haurien de cobrar.

La decisió del Govern ha provocat la mobilització d’una vintena de sanitaris que han pres la decisió de no vacunar-se i que s’estan assessorant legalment amb l’objectiu de frenar la mesura. Ara per ara, el que han fet és traslladar la queixa al Govern. El cap de l’executiu, Xavier Espot, es va referir a la qüestió diumenge, defensant que no seria “just” que els ciutadans haguessin de finançar amb els seus impostos els cribratges periòdics a què s’han de sotmetre els sanitaris que no volen vacunar-se. El líder de l’executiu va defensar que la decisió es fonamenta en els principis “d’equitat i justícia”, i tot i asse­nyalar que havien rebut la carta dels sanitaris afectats i que s’estudiarien els arguments, Espot va deixar clar que el posicionament del Govern sobre aquesta qüestió és ferm.

Segons les darreres xifres facilitades, un 10% dels treballadors del SAAS no s’han vacunat, però d’aquests, un 5% han passat la malaltia. L’altre 5% seria el que segur que ha optat per no vacunar-se. Es tractaria d’unes 60 persones de les 1.200 que integren la plantilla del SAAS.

tracking