Salut

Inici de la vacunació de la grip

Les persones de més de 65 anys, els grups de risc i els afectats per la Covid que han estat ingressats són els destinataris preferents de la campanya

Una dona rep la vacuna de la grip avui a la MassanaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Salut ha començat a administrar avui les primeres vacunes de la grip estacional de les 9.000 dosis que ha adquirit per combatre la malaltia estacional i que es posaran fins a final d'any.Els vaccins s'estan posat als centres d'atenció primària com el de la Massana. Una campanya que està adreçada especialment a les persones majors de 65 anys, els grups de risc, com poden ser les malalties respiratòries o cardiovasculars. Així mateix, aquest any s'ha afegit com a grup des risc a les persones que han patit la malaltia de la Covid-19 i han estat ingressades.

Per a les persones incloses en aquests grups la vacuna és gratuïta, mentre que per a la resta de la població caldrà adressar-se al metge de capçalera per a que faci la recepta pertinent. Més enllà dels grups de risc, des del ministeri també s'anima a la població en general a vacunar-se contra la grip.

La campanya s'ha iniciat aquest dilluns i s'allargarà fins al proper 31 de desembre. No obstant això, des de les autoritats sanitàries es recomana posar-se la vacuna durant els mesos d'octubre i de desembre.

Salut remarca que es considera prioritari dins dels grups de risc els majors de 65 anys per la pandèmia de la Covid i també figuren en aquest grup les persones ingressades a residències sociosanitàries i les que tenen malalties que poden agreujar-se amb la grip, entre les quals s'hi inclouen totes les que han estat ingressades per la Covid. La resta de col·lectius de risc són les dones embarassades, els interns i treballadors de la presó, les persones amb exposició laboral directa a aus domèstiques o salvatges i porcs, les que poden transmetre la grip a d'altres afectats d'alt risc i els treballadors de serveis comunitaris essencials.

tracking