Brots amb 23 positius a escoles de la Massana i Sant Julià

Els contagis obliguen a tenir 7 aules amb part dels alumnes confinats en una jornada amb 61 casos actius

Escola andorrana de maternal i primera ensenyança de la MassanaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre de Salut ha informat que els brots escolars actius sumen 23 afectats de Covid, amb 16 positius a l'escola andorrana de maternal i primera ensenyança de Sant Julià i 7 a la de la Massana, com havia anunciat el Diari a primera hora i no una desena al centre massanenc com ha explicat Govern erròniament amb posterioritat. Els casos de la Massana s'han localitzat arran d'un cribratge setmanal que es va fer ahir al centre amb test ràpid d'antígens i afecten un professor i sis alumnes de tres classes de 5è i 6è i tots ells han estat sotmesos avui a proves TMA per confirmar la infecció. Joan Martínez Benazet ha indicat que demà es farà cribratge amb TMA a tota la bombolla educativa vinculat a aquests set positius.

El focus de Sant Julià es va iniciar el 5 d'octubre i acumula ja 15 escolars i un professor contagiats. Els afectats pertanyen a aules de primer i segon i s'ha fet la prova TMA a tot el cicle, segons ha precisat el ministre. Aquests dos brots obliguen a tenir en vigilància activa 7 aules amb part dels alumnes confinats a domicili i el titular de Salut ha recordat que ja han entrat en vigor els nous protocols d'aïllament per als centres educatius que no s'aplican als alumnes que siguin contacte estret de positius si opten per sotmetre's als cribratges fixats.

Martínez Benazet ha destacat que la pandèmia mostra "un descens" del darrer rebrot que s'havia generat pel final de les vacances d'estiu i per l'inici del curs escolar i ha remarcat que no hi ha cap ingressat ni cap infectat de gravetat gràcies a l'efecte de les vacunes. Els afectats totals arriben a 15.314 avui, set més que ahir i els casos actius baixen a 61, tres menys que en el balanç de dimarts, i les altes ascendeixen a 15.123, una desena de recuperats nous.

Escoles bressol

La millora dels indicadors sanitaris ha portat el consell de ministres a estendre l'eliminació de mascaretes a les escoles bressol per al personal que estigui immunitzat com ja s'aplica als centres educatius. El ministre de Salut ha recordat que els monitors de les escoles bressols que no estiguin vacunats han de continuar portant la protecció facial però ha de ser transparent per facilitar la comunicació amb els infants.

Vacunes per a tothom

Joan Martínez Benazet ha indicat que l'administració de vaccins no s'atura tot i que s'ha alentit i ara es posen vacunes de forma puntual. El total de dosis inoculades s'enfila a 105.982, de les quals 54.190 corresponen a primeres punxades, 140 més que ahir, 51.512 a segones i 280 a terceres. El ministre ha fet una crida a les persones que no s'han immunitzat perquè "per solidaritat" s'inscriguin a la campanya i ha subratllat que els efectes adversos de les vacunes "han sigut molt pocs i cap de risc", que els vaccins han fet que no hi hagi brots als centres sociosanitaris i que els nous brots "són de poca força" i tots els bons resultats de la millora de la incidència són gràcies a les vacunes.

tracking