Andorra no exigirà el certificat Covid als visitants de l'espai de la UE

El passaport es demanarà pels turistes que passin tres dies o més al Principat

Els ministres Eric Jover i Joan Martínez BenazetSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha informat en la roda de premsa posterior al consell de ministres la modificació dels requisits sanitaris per entrar a Andorra. Amb els canvis introduïts, els ciutadans de la Unió Europea o els països assimilats no necessitaran el passaport Covid per accedir al Principat. En canvi, si que afecta els que ho volen fer des de la resta de països.

Aquests requisits, per tant, afecten a tots els majors de 12 anys que visitin el país des de fora de la Unió Europea i països assimilats. Aquest grup d'edat haurà de presentar, si les autoritats els hi requereixen, el certificat de vacunació amb la pauta completa des d'almenys 14 dies; el certificat de recuperació de la Covid en els últims 6 mesos; o bé, una prova PCR o TMA negativa feta en les últimes 72 hores.

En el cas dels turistes que visitin durant tres dies o més al Principat, hauran de presentar una còpia a l'allotjament de la documentació.

Finalment, en queden exempts els treballdors amb una autoritzacció d'immigració temporal per a les activitats de la temporada d'hivern i també totes aquelles persones que tot i ser de fora la Unió Europea o assimilats, han fet una durada de 10 dies al Principat. En aquest últim supòsit, però, han de disposar d'una delcaració jurada sobre on fan la seva estada i documents acreditatius que la justifiquin.

tracking