Govern atribueix la baixa afectació de la cinquena onada a l'efectivitat de les vacunes

L'executiu ha respost a la consellera general no adscrita, Carine Montaner, davant les seves preguntes parlamentàries sobre les vacunes

Vacunació a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell

Vacunació a l'Hospital Nostra Senyora de MeritxellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Govern haresposta la consellera general no adscrita,CarineMontaner, davant les seves preguntes parlamentàries, defensant l'efectivitat de les vacunes contra la Covid-19 referint-se a la situació sanitària de la cinquena onada al país on durant el transcurs de l'1 de juliol al 6 de setembre es van registrar 1.149 casos positius a Andorra dels quals el 77% no estaven vacunats i afirmen que la situació a l'hospital va ser radicalmentdiferent de laviscuda durant les darreres onades. Així mateix, l'executiu defensa que hi ha indicis que assenyalen que les persones amb un sistema immunitari compromès no desenvolupen el mateix nivell d'immunitatamb la pauta deduesdosis i que es poden veure beneficiades per una addicional. Per aquest motiu, Govern preveu unaestratègiaactualenfocada en aquests col·lectius vulnerables amb les quals ja ha iniciat la campanya de vacunació.

Sobre la demanada de la serologia vacunal, l'executiu diu que no esrecomana, ja queestà demostrat que els vaccins són segurs i consideren que l'anàlisi serològica és una pèrdua d'oportunitat devacunació, ja querequereixdueso tres visites de la persona i comporta un riscquefinalment no es vacuni. Així mateix no recomanen fer més proves perquè defensen l'efectivitat delsvaccins, ja que, segons diuen, es desconeix la correlació entre el nivell d'anticossos i la protecció contra la malaltia. L'executiu també defensa el criteri d'edat amb la vacunaAstraZeneca, ja que segons l'EMA i l'OMS, l'únic requisit és que la persona que la rep ha de tenir més de divuit anys.

Sobre el consentiment informat, l'executiu diu no és necessari, ja que la vacuna és voluntària i no es requereixcapprescripció mèdica a excepció de les persones a les quals els suposi un risc, i que a més es tracta d'una excepció per la qual no cal fer arribar el consentiment informat perquè "hi ha risc de salut pública" i demanen el qüestionari de vacunació.

tracking