Els temporers d'hivern necessitaran una PCR per arribar a Andorra

Andorra admet totes les vacunes, a diferència dels criteris espanyol i francès

L'entrada del servei d'Immigració.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern va anunciar que qualsevol temporer extracomunitari amb la pauta completa d’una vacuna reconeguda per qualsevol estat podrà tramitar la documentació per treballar aquest hivern. A la pràctica és així, però per al seu viatge, sigui via França o Espanya, les dosis de marques que no han estat reconegudes per l’Agència Europea de Medicaments no els permetran arribar a Andorra.

Fonts del Govern van confirmar aquest impediment, que quedarà resolt amb una PCR per aterrar en aeroports dels estats veïns. Aquesta situació afecta especialment l’Argentina, on s’han subministrat 22 milions de la xinesa Sinopharm i 17 milions de la russa Sputnik. La majoria d’estats de Sud-amèrica han subministrat l’Sputnik russa, encara no aprovada per l’OMS.

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, va informar a final del mes passat que s’han aprovat 4.200 permisos de treball per a la temporada d’hivern, una xifra que representa un 30,27% més que l’any passat i que és ampliable en el 30%. Concretament, del total, 2.317 corresponen al sector hoteler, 978 a treballadors de les pistes d’esquí, 479 a establiments hotelers i restaurants a les pistes, 35 a agències de viatges, 209 a lloguer d’esquís, 107 al comerç i 75 al sector de la neteja. Els treballadors hauran d’estar vacunats o haver passat la malaltia.

tracking