ESPORTS

Govern regula els esdeveniments de més de 300 persones

L'executiu aprova una guia didàctica on s'explica els passos a seguir per complir la normativa

Presentació reglament i guia bones pràctiques per esdeveniments esportiusSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern regula la celebració de grans esdeveniments de més de 300 persones, comptant assistents i organitzadors, que se celebri al medi natural, segons informa l'executiu en un comunicat. Així doncs, aquests hauran de complir unes condicions específiques per minimitzar i corregir qualsevol impacte sobre l'entorn que recull elReglament de grans esdeveniments en el medi natural que el Govern ha aprovat i avui ha explicat la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, a prop del llac d’Engolasters on si han celebrat esdeveniments esportius d’aquestes dimensions.

L'executiu especifica que el reglament desenvolupa la Llei de conservació del medi natural, de la biodiversitat i del paisatge i té impacte per aquells grans actes de caire esportiu, festiu, cultural o de qualsevol altre que es desenvolupi en el medi natural i que el puguin afectar.La directora del departament, Silvia Ferrer, ha explicat que el text preveu la necessitat que aquests grans esdeveniments comptin amb la figura de la direcció ambiental i que hauran de redactar un informe posterior indicant que s'han complert tots els punts.

D'altra banda Govern puntualitza que s'hauran de restaurar les condicions de l'entorn natural un cop finalitzi l'esdeveniment i recollir tots els residus així com la senyalització utilitzada o equipaments temporals instal·lats. També caldrà instal·lar serveis sanitaris. Per aquells esdeveniments que puguin afectar espais naturals protegits, espècies amenaçades o la fauna salvatge autòctona caldrà, a més, que s’obtingui una autorització del ministeri i una avaluació ambiental favorable.

Perquè el reglament sigui de fàcil aplicació i pensant en que el text tindrà un impacte sobre els esdeveniments esportius,el Ministeri ha elaborat, conjuntament amb l’Andorra Esports Clúster i Andorra Sostenible una guia pràctica ons’explica de manera didàctica i fàcil quins són els passos a seguir per complir amb els requisits del reglament.

tracking