a andorra també hi haver problemes per accedir a webs

Caiguda global de Facebook, WhatsApp i Instagram

El servei es va interrompre a les 17.30 hores i al tancament de l’edició encara no s’havia recuperat, afectant milions d’usuaris

WhatsApp va ser un dels serveis que van caure.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els serveis de WhatsApp, Facebook i Instagram, tots propietat de Facebook, es van veure interromputs ahir pels volts de les 17.30 hores a Andorra i en altres parts de món. Així, WhatsApp no permetia enviar ni rebre missatges, mentre que Instagram no permetia actualitzar el mur de publicacions o la barra d’històries i Facebook no permetia accedir a la xarxa social. De fet, en accedir a WhatsApp web, l’únic missatge disponible era 5xx Server Error. A Andorra, en paral·lel a la caiguda, es van veure afectades algunes pàgines web situades a l’estranger en què costava entrar més del normal. El servei, al tancament d’aquesta edició, encara no s’havia recuperat mentre la caiguda seguia afectant milions d’usuaris de les tres aplicacions de Facebook a tot el món.

Facebook va emetre un concís comunicat en què demanava perdó als usuaris i assegurava que resoldria l’incident en el menor temps possible.

El director de tecnologia de Transparent Edge Services, Diego Suárez, va atribuir la caiguda a un possible problema de DNS, els registres que tradueixen els noms de domini a les adreces d’IP. “Sense aquests registres, els navegadors i apps no saben trobar els servidors que lliuren el contingut de les xarxes socials”, va apuntar l’expert en declaracions enviades a la premsa. Creu que es tracta de canvis profunds en la infraestructura de la xarxa social, ja que també s’han retirat les rutes BGP, un altre pas necessari perquè els dispositius accedeixin a les plataformes.

La companyia, que ja havia començat la sessió borsària en vermell per les filtracions de documents interns, reculava un 5,3% a les set de la tarda d’ahir.

tracking