JUDICIAL

Neix el Tribunal d'Arbitratge d'Andorra

Espot remarca que aquest sistema alternatiu de resolució de conflictes “descongestionarà la càrrega de feina dels tribunals”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal d’Arbitratge d’Andorra (TAPA) s’ha presentat avui de forma oficial davant les principals autoritats del país amb la voluntat d’esdevenir un referent internacional en la resolució de conflictes extrajudicials. El cap de Govern, Xavier Espot, ha remarcat que aquest sistema “descongestionarà la càrrega de feina dels tribunals” i ha posat en valor el valor que Andorra és un territori “que s’ha mantingut neutral durant més de 800 anys”. “Som un país que porta en el seu ADN l’essència de l’arbitratge”, ha declarat Espot en al·lusió als pariatges de 1278 i 188 que van posar fi “a les hostilitats entre el Bisbe d’Urgell i el Comte de Foix”.

El director del TAPA, Pierre Raoul-Duval, ha destacat la “rapidesa, flexibilitat i confidencialitat” de l’arbitratge com a via de resolució de conflictes d’àmbit civil, mercantil i patrimonial. “El Consell arbitral del TAPÀ serà el màxim responsable de garantir la independència i imparcialitat dels àrbitres, de la mateixa manera que vetllarà per la correcta aplicació del reglament”, ha assegurat.

tracking