PROMOCIÓ INTERNACIONAL

Cerimònia de benvinguda a l'Expo Dubai 2020

El fòrum internacional s'obre demà al públic amb la participació de més de 190 països

Andorra ocupa un espai al pavelló de sostenibilitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Expo Dubai 2020 s'inaugura aquest divendres oficialment i avui s'ha fet la ceremònia de benvinguda, segons informa Govern en un comunicat. Andorra és present a l'exposició universal, que es celebra de l'1 d'octubre al 31 de març del 2022,i el secretari d’Estat de Diversificació Econòmica i Innovació i comissari del pavelló, Marc Galabert, ha assistit a l’acte d’obertura. En aquest sentit, a partir de demà es podran visitar els més de 190 països que participen en aquest fòrum internacional, l'exposició del qual es divideixen tres districtes: el d’oportunitat, el de mobilitat i el de sostenibilitat, on hi ha l’espai andorrà.

Govern destaca que participar en un esdeveniment com aquestservirà com a promoció turística del país, a més de posicionar-lo com un living lab d’innovació oberta i com a destinació d’inversions atractiva i per poder presentar les estratègies de sostenibilitat d’Andorra.El pavelló està ideat com un espai sensorial que inclou una maqueta interactiva, ulleres de realitat virtual i una gran pantalla en forma de mitjalluna per a una experiència immersiva, segons informa l'executiu al comunicat.

Els mesos que el país estarà representat en aquesta exposició es faran diferents actes amb participació andorrana. Entre els més destacats d'aquests 6 mesos hi ha la celebració del Dia Nacional, que Andorra farà el 28 de gener. S’hi desplaçarà una delegació oficial per visitar el pavelló i mantenir una agenda de reunions bilaterals. Es preveu també espectacles culturals per part dels esbarts.

En aquest cas, la participació andorrana se sustenta amb l’aportació per part de la Unió dels Emirats Àrabs, organitzadors de l’esdeveniment, d’1,5 milions d’euros i de 150.000 euros per part d’Andorra, informa l'executiu. És el quart cop que el país participa en exposicions internacionals o universals, després de les celebrades a Lisboa, Hannover i Saragossa.

tracking