Mobilitat

Abonament de bus de 18 euros al mes per als nens i jovesd'entre 12 i 20 anys

Estén als joves residents d’entre 12 i 20 anys els viatges il·limitats

La ministra d'Afers Socials, Judith Pallarés.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va anunciar ahir un nou abonament de bus per a joves que tindrà un cost de 18 euros al mes i que permetrà viatges il·limitats per al transport públic als residents d’entre 12 i 20 anys. D’aquesta manera, s’estén la política en favor del transport públic a aquest sector de la població, després d’aprovar a principi de setembre un abonament de bus amb viatges il·limitats per 30 euros al mes.

En aquest cas, es fusiona l’existent Bus Lliure amb el nou Bus Jove. Ambdós programes conviuran fins a final del 2021 i l’any 2022 només quedarà el Bus Jove. Hi haurà tres tipus d’abonament per franges anuals, semestrals i trimestrals. Els preus, en aquest sentit, seran de 215,76, 107,88 i 53,94 euros, respectivament, per a cada abonament. Cal apuntar que aquest nou programa incorpora com a beneficiaris tots els joves residents d’entre 12 i 20 anys. L’anterior iniciativa, el Bus Lliure, només estava disponible per als joves escolaritzats en centres públics d’ensenyament secundari i postobligatori de 12 a 18 anys. La sol·licitud es podrà fer a partir del 4 d’octubre a través dels webs del Govern.

La ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés, va destacar en una presentació de l’abonament en la qual va participar també la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, que l’aposta per un model de mobilitat sostenible constitueix un dels pilars estratègics de la legislatura.

tracking