Brot amb 14 positius a l'escola andorrana d'Escaldes-Engordany

Avui es realitzarà un cribratge a tots els alumnes de sisè curs d’aquest centre

Salut ha detectat un brot a l'escola andorrana d'Escaldes-Engordany.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministeri de Salut ha detectat un brot de coronavirus a l’escola andorrana de maternal i primera ensenyança d’Escaldes-Engordany. De moment són catorze els positius detectats entre alumnes de sisè de primària. Avui es realitzarà un cribratge a tots els estudiants de sisè per detectar possibles nous positius. El portaveu del Govern, Eric Jover, en la roda de premsa posterior al consell de ministres va qualificar de “petit” el brot al centre escolar. Jover va justificar el cribratge amb l’objectiu de “reforçar la fase preventiva”. Ahir, segons les dades del ministeri de Salut, hi havia vuit aules sota vigilància activa, quatre de manera total i quatre de manera parcial. Al centre escaldenc hi ha cinc aules sota vigilància, tres de manera total i una parcial. Al centre de formació professional hi ha una aula sota vigilància activa parcial. En aquesta situació també hi ha una aula de l’escola Agora. En vigilància activa total hi ha una classe de primera ensenyança de l’escola andorrana d’Ordino, va especificar el ministre.

Respecte als nous casos, ahir se’n van registrar tretze. Les altes en les darreres vint-i-quatre hores van ser cinc. Els nous positius eleven la xifra de casos totals des de l’inici de la pandèmia a 15.153 persones. Amb les noves altes, els casos actius actuals se situen en 65. El nombre d’altes totals és de 14.958. El nombre de defuncions es manté en 130 i no hi ha cap persona ingressada a la planta Covid o a l’UCI de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Respecte al pla de vacunació del ministeri de Salut, ja s’han administrat 103.595 dosis, de les quals 53.485 són primeres, 49.892 segones i 218 terceres, segons les dades d’ahir.

El portaveu del Govern, després d’analitzar les xifres actuals de la situació de la pandèmia del coronavirus, va assegurar que el Principat es troba en una fase “molt positiva de la pandèmia” amb una baixada del nombre de casos positius. Els indicadors de risc de la pandèmia, va posar en relleu Jover, es troben tots a nivell zero. El ministre portaveu va matisar que amb els pocs casos diaris que hi ha ara mateix és normal que la taxa de reproducció es mogui prop d’1. La taxa es trobava ahir a 1,30.

tracking