Successos

Mor l'empresari accidentat a l'antic Punt de Trobada

Els serveis d'emergència han rescatat en helicòpter l'home, un resident de 59 anys, de l'edifici en obres

Rescat en helicòpter del treballador accidentatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El treballador ferit greument en un accident laboral a les obres de l'antic Punt de Trobada ha mort poc després d'arribar a l'hospital. La víctima és un empresari resident de 59 anys, Jordi Tuneu, que no ha pogut superar el traumatisme toràcic que ha patit, segons han informat des del centre mèdic. L'home ha tingut lesions molt greus en caure-li a sobre una planxa de formigó i ha estat rescatat en helicòpter del lloc on s'ha accidentat perquè era de difícil accés i després ha estat evacuat a l'hospital per via aèria.

Els fets s'han produït a la zona sud de l'edifici mentre "l'operari feia treballs de desmuntatge de les estructures de formigó i ferro a la part superior de l'immoble, per sobre de les caixes tècniques dels ascensors", segons han indicat els responsables de les obres. Els testimonis dels fets han explicat que "l'home ha rebut un fort cop en cedir part d'una de les estructures que estava desmuntant".

El cap de guàrdia de bombers ha explicat que han rebut l'avís de l'accident a les 9.15 hores i han desplaçat vuit efectius i quatre vehicles. La víctima estava greument ferida perquè li havia caigut a sobre una planxa de formigó mentre treballava a la terrassa de l'edifici i els companys ja li havien tret la placa quan han arribat els equips de bombers i el SUM, que s'ha encarregat de l'atenció a l'empresari. El cap de guàrdia ha assenyalat que s'ha requerit l'helicòpter per rescatar el ferit perquè les escales dels vehicles no tenien accés a la sisena planta on estava el treballador i hauria calgut fer part del trasllat per les escales de l'immoble. La intervenció dels efectius de bombers per l'accident ha durat dues hores.

Els agents de policia desplaçats a l'edifici en reformes per fer un nou centre comercial s'han fet càrrec de la investigació per determinar perquè ha caigut part de l'estructura a sobre del difunt, que tenia una empresa de la construcció, Cut, SLU, que estava subcontractada per la constructora principal. Jordi Tuneu era enginyer de projectes format a la Universitat Polìtècnica de Catalunya i havia nascut a Manresa.

Els treballs de reforma del centre comercial s'han reiniciatdesprés queInspecció de Treball hagi donat el vistiplau.

tracking