mobilitat

La campanya de seguretat en el trànsit clou amb 60 motos sancionades

L’excés de velocitat i el fet de no haver passat la ITV encapçalen la llista de multes

Un agent de la policia atura un motorista en un control.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cos de policia va fer públics ahir els resultats d’una operació que es va dur a terme entre el 16 i el 29 d’agost, una campanya de seguretat en el trànsit adreçada específicament als conductors de motos que va ser anunciada a principi del mes anterior. Les dades finals mostren que s’han sancionat una seixantena de conductors en el marc dels controls que es van realitzar al llarg d’aquestes dues setmanes en vies urbanes i interurbanes, on es van controlar un total de 464 vehicles. Es tracta, doncs, del 12,93% del total. Les sancions que s’han imposat durant aquest període han estat bàsicament per infringir articles del Codi de Circulació que estan relacionats amb la present campanya.

L’objectiu de la campanya en qüestió era precisament incidir que els vehicles tipus motocicletes circulin per les vies publiques en bones condicions tècniques i administratives. Per altra banda, també pretenia funcionar amb la finalitat de detectar els comportaments imprudents dels conductors per intentar reduir el nombre d’accidents amb implicació directa d’aquests vehicles. Pel que fa a la tipologia de les multes, 32 corresponen a deficiències tècniques i/o administratives, 28 a imprudències o infraccions en el decurs de la circulació i 8 més a sancions alienes a la present campanya. Dins del primer grup, han estat 15 les sancions aplicades per circular sense disposar del distintiu d’inspecció tècnica de vehicles en no haver-se presentat a les proves, nou per no presentar el rebut d’assegurança malgrat tenir-lo i cinc per escapaments lliures incomplets, deteriorats, o models no previstos pel fabricant, entre d’altres. Del segon grup, 12 han estat posades per excés de velocitat i deu per no respectar la senyalització horitzontal.

Quant a les sancions alienes a la campanya, la més aplicada ha estat per conduir forçant les marxes i produint sorolls molestos en tres casos. D’altra banda, també s’han imposat dues sancions per no presentar el permís de conduir, malgrat tenir-lo; dues més per conduir en estat d’embriaguesa (de 0,5 g/l a 0,8 g/l) i una per conduir vehicle andorrà amb permís estranger sent resident de més de sis mesos.

tracking