El termini per a l'ADN dels gossos s'allarga fins el 14 de juny del 2022

A partir d'aquesta nova data, els comuns deixaran de subvencionar el cost de les anàlisis

Els veterinaris estarien disposats a mobilitzar-se si faltessin efectiusARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern ha decidit allargar el termini per poder dur a terme el genotipatge dels gossos que consten censats al Registre d'Animals de Companyia (RAC) fins al 14 de juny de l'any que ve. Tal com ha explicat el ministre portaveu, Eric Jover, la modificació dona resposta a l'acord assolit entre els comuns i el col·lectiu de veterinaris per a la subvenció de la prova d'ADN en aquest període.

Així, s'estableix un nou termini transitori, fins a mitjan juny de l'any que ve, perquè els propietaris d'animals procedeixin a efectuar les anàlisis per poder obtenir i registrar al RAC les dades del seu genotipatge. A partir d'aquesta nova data, els comuns deixaran de subvencionar el cost de les anàlisis que comporta l'obtenció d'aquestes dades genètiques dels gossos i els propietaris tindran l'obligació d'assumir el cost corresponent.

L'executiu ha explicat que la finalitat d'aquest cens caní mitjançant l'ús dels perfils genètics que promouen els comuns és la de poder disposar d'un sistema de control que permeti identificar, a través de mostres biològiques (femtes dels animals), aquells propietaris que tenen comportaments incívics quan els treuen a la via pública. La idea del projecte és també donar resposta a les nombroses queixes ciutadanes que les corporacions comunals reben per raons de manca d'higiene a les voreres i altres indrets públics.

tracking