Govern autoritza els banders a la caça de muflons femella en tots els vedats

Els abatiments s'han permès per regular la superpoblació i es podran fer amb operacions puntuals i tirs nocturns

Convocades dues places d'agent del cos de banders

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Govern autoritza els efectius del Cos de Banders a fer actuacions puntuals o tirs nocturns per regular l'espècie del mufló (Ovismusimon) femella als vedats de caça d'Enclar, deXixerella, de la vall de Ransol i del parc natural de la Vall deSorteny. Les peces capturades queden en propietat del ministeri responsable de la caça, que en decideix la destinació final.

Segons ha fet públic l'executiu alBOPAd'aquest dimecres, exposen que els motius d'aquesta autorització esdeuen al fet quees consideren espècies regulables perquè poden causar danys importants a les activitats agrícoles, forestals, als hàbitats, i a la fauna i la flora en general. Així mateix, l'article 18 del Reglament estableix que la regulació de l'espècie del mufló quan causa els danys indicats es pot efectuar mitjançant batudes organitzades amb gossos o amb operacions puntuals.

En aquest context i vista l'efectivitat de la regulació de l'espèciedel mufló, s'ha volgut fer extensiva l'actuació a altres vedats a més del d'Enclar, per evitar danys als hàbitats i la fauna autòctona present als mateixos hàbitats, i validar un decret únic d'actuació en la regulació de l'espècie del mufló femella per atots el vedats.

tracking