Educació

Doble cribratge pel retorn a l'escola

Les proves es faran amb test d'antigen i seran voluntàries i gratuïtes

Roda de premsa sobre l'inici del Curs Escolar 2021-2022Govern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrula, i la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, han informat aquesta tarda en roda de premsa que s’oferirà un doble cribratge pels alumnes i tota la comunitat educativa en el retorn a l’escola per garantir la seguretat. “És un moment molt important. S’ha de preparar amb més cura que mai perquè les condicions que ens permeten tornar ara l’escola volem que es mantinguin durant tot l’any”, ha declarat Vilarrubla

En aquest sentit, la primera setmana de curs es realitzarà un primer cribratge amb test d’antígen que serà de caràcter voluntari i gratuït. El 9 de setembre seran convocats els alumnes de primera ensenyança de tots els sistemes educatius, el sixième del sistema educatiu francès i tots els alumnes del British College. El 10 de setembre estaran cridats els alumnes de primer cicle de segona ensenyança del sistema educatiu andorrà i els alumnes de segona ensenyança dels sistemes educatius francès i espanyol. En darrer lloc, el 13 de setembre, podran fer-se el test els alumnes de segon cicle de segona ensenyança del sistema andorrà, tots els alumnes de Batxillerat, Formació Professional (FP) i de la Universitat d’Andorra (UDA). Les proves es faran en els mateixos centres i es repetiran en una segona fase entre el 20 i el 24 de setembre.

Respecte l’ús de la mascareta, Vilarrubla ha precisat que serà obligatòria per a tots els alumnes excepte els de maternal i el primer cicle de primera ensenyança. Als espais exteriors no serà obligatòria la mascareta, però sí ho serà als espais comuns. Així mateix, la minsitra ha explicat que la consideració de grup bombolla serà considerada tots els alumnes d’una altre, mentre que les unitats de convivència s’ampliaran al pati, on no caldrà guardar les distàncies de seguretat, al mateix nivell de curs.

Igualment, la segona estratègia de l’executiu passa per la implementació d’un cribratge que s’iniciarà el 27 de setembre i que de forma periòdica passarà pels diferents centres educatiu. Aquest dispositiu, tal com ha detallat Mas, va específicament adreçat per a les persones que no estan immunitzades perquè no han passat la malaltia o perquè no han rebut una dosi de la vacuna.

tracking